Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 19:19

Η κούπα... πήγε Φιλιππιάδα

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για τη σεζόν 2012-2013, επικρατώντας στον τελικό που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Ζαλόγγου του Οδυσσέα Νυδριού. Η κανονική διάρκεια, καθώς και τα δύο ημίχρονα της παράτασης δεν ανέδειξαν νικητή (0-0) και η λύση δόθηκε στην «ψυχοφθόρο» διαδικασία των πέναλτι.

Οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού ευστόχησαν σε 5 χτυπήματα, οι παίκτες του Οδυσσέα στα 4 (ο γκολκίπερ των «μπλε» απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι) και η κούπα πήγε... Φιλιππιάδα.

Το 0-0 της κανονικής διάρκειας, αντικατοπτρίζει σε γενικές γραμμές την εικόνα του αγώνα, καθώς οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές.

Το πρώτο ημίχρονο «άνηκε» πάντως στον Οδυσσέα, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 22'. Ο Φλούδας σέντραρε, ο Παπακωνσταντίνου πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπαντής μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός της ομάδας από το Νυδρί, μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα του Εθνικού, αλλά το σουτ του ήταν «άψυχο» και κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ.

IMG 8755

Από το 30' και μετά η Φιλιππιάδα άρχισε να «παίρνει μέτρα» στο γήπεδο, παρ' όλα αυτά τη μεγάλη ευκαιρία για να «ανοίξει» το σκορ, την είχε το Νυδρί. Ο Βουλωμένος σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Μπαντή.

Ο Εθνικός πήρε την κατοχή της μπάλας από το δεύτερο 45λεπτο και είχε την πρωτοβουλία μέχρι και το τέλος και των δύο ημιχρόνων της παράτασης. Οι παίκτες όμως του Γιώργου Γιάννου, δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί. Την «καλή» τους ευκαιρία να βρεθούν μπροστά στο σκορ την έχασαν στο 81'. Ο Κολιάκης έκανε τη σέντρα, ο Γιάτσε έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε μερικά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Τζίμα. Τελευταία αξιόλογη φάση στο 90λεπτο, ήταν ένα σουτ του Μούτα που όμως δε βρήκε στόχο.

IMG 8818

Στην παράταση το Νυδρί απείλησε πρώτο την εστία του Μπαντή, όταν σέντρα-σουτ του Θεοδωρίδη, ανάγκασε τον Μπαντή να διώξει με υπερένταση τη μπάλα σε κόρνερ. Η... φάση της παράτασης άνηκε στον τερματοφύλακα του Οδυσσέα Σάκη Τζίμα. Στο 101', ο Κολιάκης από το ύψος της περιοχής έκανε ένα φαλτσαριστό δεξί σουτ κι ενώ ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει, ο γκολκίπερ έδιωξε εκπληκτικά τη μπάλα στη «γωνιά» του και με τη «βοήθεια» του δοκαριού την έστειλε κόρνερ. Η Φιλιππιάδα είχε ακόμη δύο καλές στιγμές, στο 116' και το 118', αλλά ο Μούτας και ο Λέντζος δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Ο τίτλος κρίθηκε κατά συνέπεια στη διαδικασία των πέναλτι.

 

Η σειρά των πέναλτι:

Γιάτσε (1-0)

Κονιδάρης (1-1)

Κολιάκης (2-1)

Στράτος (2-2)

Κόλλινς (3-2)

Καλογερής (3-3)

Λέντζος (4-3)

Βουλωμένος (4-4)

Μούτας (5-4)

Παπακωνσταντίνου (απέκρουσε ο Μπαντής)

IMG 8826

 

Διαιτητής:Γιώργος Ρούσος

 

Βοηθοί:Σφονδύλη-Λάζαρης

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Γιάννος): Μπαντής, Μούτας, Θεοδώρου (117΄ Παρράς), Κοντογεώργος, Πάνος, Λέντζος, Γιάτσε, Κόλλινς, Κολιάκης, Μπούρμπος (109΄ Ρούμπος), Νικολάου (58΄ Τσακανίκας).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ (Τάκης Κονιδάρης): Τζίμας, Μακρής, Θεοδωρίδης, Φλούδας (94΄ Ξένος), Παϊκόπουλος, Κωστακιώτης, Καλογερής, Παπακωνσταντίνου, Βουλωμένος, Κονιδάρης, Δημεσπύρα (75΄ Στράτος).

 

*Μαζί στις κερκίδες κάθονταν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Ζηρού, Χρήστος Μπαϊλης και Δημήτρης Γιολδάσης, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν, τόσο ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαλόγγου, Παντελής Μπαρτζώκας.

 

*Παράπονα για τον ορισμό του συγκεκριμένου γηπέδου για τη διεξαγωγή του τελικού εξέφρασαν ο προπονητής και οι παίκτες του Οδυσσέα Νυδριού προς τους παράγοντες της ΕΠΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο, όπως επίσης και για το γεγονός πως δεν είχαν αρκετά νερά για τους ποδοσφαιριστές. Όσο παιζόταν η παράταση, νερά ήρθαν και τα παράπονα «χαλάρωσαν».

IMG 8764

 

*Στο 68' του αγώνα, ο Κονιδάρης τράβηξε τον Γιάτσε, ο οποίος κατευθυνόταν προς την εστία του Οδυσσέα. Από τον πάγκο της Φιλιππιάδας διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας την κόκκινη κάρτα, καθώς θεώρησαν πως ο αμυντικός της ομάδας από το Νυδρί είναι ο τελευταίος παίκτης στην άμυνά του. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την κίτρινη κάρτα.

 

*Αγκαλιά έφυγαν από το γήπεδο, μετά το τέλος του αγώνα αρκετοί από τους παίκτες των δύο ομάδων, αποδεικνύοντας πως τους χωρίζουν μόνο τα λεπτά μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

IMG 8842

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΤΣΗΣ

 

*Τις επόμενες ώρες παρακολουθήστε στο www.atpreveza.gr τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του τελικού



Έκθεση εικόνων