Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 12:29

Νεκτάριος Βαβέτσης: «Το... ταβάνι το θέτουμε εμείς»

Ο προπονητής της Νικόπολης, Νεκτάριος Βαβέτσης, μίλησε στην κάμερα του www.atpreveza.gr, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη ΓΕΑ, κάνοντας ένα μίνι-απολογισμό των αγώνων που έχει δώσει η Νκόπολη μέχρι τώρα στην τελική φάση της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ: «Είχα πει και στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ότι αν είμαστε στις προπονήσεις και δουλέψουμε όλοι μαζί, θα έχουμε κάποια τύχη και για το πρωτάθλημα. Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τη διακοπή που είχε το πρωτάθλημα για 15 ημέρες, ούτε τη διακοπή μετά τη Ναύπακτο, για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρουσιαστήκαμε εκτός αγώνα, δε διεκδικήσαμε το παιχνίδι και στο ματς με τη ΓΕΑ, αποφασίσαμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο για να ευχαριστήσουμε τουλάχιστον τον κόσμο, που ήρθε μέσα στην έδρα μας».

Σε ερώτησή μας αν η Νικόπολη από 'δω και πέρα θα συνεχίσει για την αξιοπρέπειά της και για το μπάσκετ (βαθμολογικά δεν έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο), καθώς και για το αν η ομάδα έπιασε το... ταβάνι της για φέτος, απάντησε: «Δεν παίζουμε για την αξιοπρέπεια. Παίζουμε για να κερδίσουμε. Από τη στιγμή που υστερούμε σε υλικό, θα πρέπει αυτά τα παιδιά να γίνουν... δυο μέτρα και να παλέψουν μέσα στο γήπεδο. Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και από την προσπάθειά τους, από αυτούς που έρχονται στις προπονήσεις. Από 'κει και πέρα εσείς βλέπετε διαφορετική δωδεκάδα σε κάθε παιχνίδι.

Το ταβάνι το θέτουμε εμείς. Από τη στιγμή που δεν μαζευόμαστε στην προπόνηση, τι ταβάνι να θέσουμε; Τα παιδιά παλεύουν, θέλουν να κερδίσουν. Αν βγει κάτι... βγήκε, με αυτές τις καταστάσεις που υπάρχουν τώρα...»..

Όσον αφορά το ματς με τη ΓΕΑ, ο τεχνικός της Νικόπολης τόνισε: «Έτσι όπως ήμασταν, βασιστήκαμε σε κάποιες ατομικές προσπάθειες παικτών. Πήρε κάποια σουτ ο Παρούσης, μας βοήθησε να συντηρηθούμε μέσα στο παιχνίδι. Δεν ήταν επιλογές της ομάδας. Ήταν καθαρά το πάθος και η αγωνιστικότητα κάθε παίκτη ξεχωριστά. Σαν ομάδα, αμυντικά δεν πήγαμε και άσχημα, αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι μαρκάρουν παιδιά που είναι πιο ψηλά και δυνατότερα. Τα παιδιά όμως κουράζονται. Δεν είναι πολλά στις προπονήσεις, κουράζονται και στο παιχνίδι, σύμφωνα και με τον τρόπο που παίζουμε, με πίεση σε όλο το γήπεδο, αφού το 5 εναντίον 5 δε μας βολεύει».

Ο Νεκτάριος Βαβέτσης απάντησε και για την κριτική που δέχθηκε μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Οι εμμονές σε άμυνες και τέτοια δεν υπάρχουν σε εμάς, γιατί εμείς παίζουμε με 4-5 διαφορετικές άμυνες. Επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε μερικές από αυτές, ανάλογα με τη μορφή του παιχνιδιού και αν μας βγει, μας βγήκε. Δεν διεκδικήσαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι τίποτα, ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Οι κριτικές είναι καλές. Όποιος τις κάνει όμως, θα πρέπει να έρθει και στην προπόνηση, για να δει τι κάνουμε στην προπόνηση, τι παρουσιάζουμε στο παιχνίδι και με ποιον τρόπο δουλεύουμε και ζητάμε κάποια πράγματα. Εμείς δουλεύουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση και πάμε να τα βγάλουμε στο παιχνίδι. Δεν μας έρχεται εκείνη τη στιγμή η επιφοίτηση να βγάλουμε μια άμυνα από το... τσεπάκι, να την παίξουμε. Δεν δουλέψαμε ποτέ με αυτόν τον τρόπο...».