Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:38

“Ταφόπλακα” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης – Ποια η εικόνα στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας

Στα όριά τους είναι πλέον οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις όλης της χώρας με το νόμο Αυγενάκη, καθώς βάζει κυριολεκτικά “ταφόπλακα” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Εκαντοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη τη χώρα δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση και εκατοντάδες άλλα δεν έχουν κάνει επικαιροποίηση στοιχείων, μιας και απαιτούνται επιπλέον χρήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα και την απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

IMG 7787

Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας Θωμά Κάρτσακλα, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Στην ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας τα 26 από τα 35 σωματεία μας είναι στο Μητρώο, αλλά πρακτικά μόνο τα 6 μπορούν να παίξουν. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση στοιχείων. Είναι πολύ δύσκολο για τα σωματεία κάθε χρόνο να γίνεται η ίδια διαδικασία. Απαιτείται απλοποίηση διαδικασιών από την Πολιτεία και χρονική παράταση. Και πιστεύω ότι όλοι θέλουν να δοθεί λύση για να μπορέσουν οι Ενώσεις να διεξάγουν τα πρωταθλήματα. Θα παραλύσει το ποδόσφαιρο. Πρέπει και πιστεύω πως θα επικρατήσει η λογική”.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται πανελλαδικά κινητοποίηση Ποδοσφαιρικών Ενώσεων με ανακοίνωση αναστολής πρωταθλημάτων, με τη συμμετοχή δεκάδων ΕΠΣ, ως κίνηση αγανάκτησης ενάντια στις παλινωδίες του Υφυπουργού Αθλητισμού που οδηγεί στο “λουκέτο” το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που έφερε και η πανδημία με τις πολύπλευρες επιπτώσεις της.

“Εμείς δεν έχουμε αποφασίσει κάτι μέχρι στιγμής. Η όποια συζήτηση θα γίνει στα όργανά μας. Είναι σίγουρο πάντως ότι οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες σε όλη τη χώρα”, μας είπε ο κ. Κάρτσακλας, ο οποίος έχει επικοινωνία και με τον νέο Πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο.

Σε κάθε περίπτωση ο Αύγουστος αναμένεται “θερμός” στο μέτωπο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καθώς με την Κυβέρνηση διαπιστώνεται “χάσμα”.