Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 11:04

Foxbet.gr: Οι 10 πιο σοκαριστικές στιγμές των Μουντιάλ

Δε χωρά αμφιβολία ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η ΦΙΦΑ το 2014 ανακοίνωσε ότι η τηλεθέαση έφτασε τα 3.2 δις ανθρώπων, ενώ μόνο τον τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι. Φυσικά ένα τέτοιου μεγέθους τουρνουά παράγει και διάσημες αλλά και στιγμές που έχουν μείνει στην ιστορία με τον ορισμό «σοκαριστικές». Πάμε να δούμε 10 τέτοιες στιγμές.

Οι όμιλοι και οι ημερομηνίες των παιχνιδιών στο mundial 2022!

Ο Μαραντόνα και το χέρι του θεού (Μεξικό 1986)

Ο προημιτελικός ανάμεσα στην Αγγλία και την Αργεντινή έχει μείνει στην ιστορία για το πιο αντικανονικό και ανήθικο γκολ που έχει μπει ποτέ στην διοργάνωση. Το ρολόι έδειχνε το 51ο λεπτό όταν ο Μαραντόνα έτρεξε προς τον τερματοφύλακα Peter Shilton και πήδηξε για να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα. Πηδώντας χρησιμοποίησε με περίτεχνο τρόπο το χέρι του (την γροθιά του) και πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το 1-0. Παρότι όλοι πίστευαν ότι το γκολ θα ακυρωνόταν, αυτό μέτρησε κανονικά και από τότε έμεινε γνωστό ως το χέρι του Θεού.

Ο Σουάρεζ δαγκώνει τον Κιελίνι (Βραζιλία 2014)

Στο τελευταίο παιχνίδι της Ουρουγουάης στον όμιλο κόντρα στην Ιταλία ο αμυντικός της «σκουάντρα ατζούρα» Κιελίνι σε μια φάση μέσα στην περιοχή δέχτηκε το δάγκωμα από τον Σουάρεζ. Αυτή ήταν η Τρίτη φορά που ο Σουάρεζ χρησιμοποιήσουμε τα δόντια του και παρά το ότι ο διαιτητής δεν είδε τίποτα η FIFA τον τιμώρησε με πρόστιμο 92.000$, ενώ θα απείχε για 4 μήνες από διεθνή παιχνίδια.

Το γκολ του Ζίκο στις καθυστερήσεις (Αργεντινή 1978)

Ο Βραζιλιάνος Ζίκο είχε το προσωνύμιο ο «άσπρος Πελέ» και στο εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στην Σουηδία κατάλαβε γιατί αποκαλούσαν «book» τον Ουαλό διαιτητή Clive Thomas. Με το σκορ στο 1-1 ο Ζίκο σκόραρε στις καθυστερήσεις όμως ο διαιτητής διαπίστωσε ότι ο χρόνος είχε παρέλθει και έτσι σφύριξε τη λήξη πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ακυρώνοντας το γκολ.

Οι 3 κάρτες του Κροάτη Σίμουνιτς (Γερμανία 2006)

Ο Σίμουνιτς έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος παίχτης που πήρε 3 κίτρινες κάρτες σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Κροατία και την Αυστραλία. Η πρώτη κάρτα βγαίνει από τον διαιτητή Graham Poll στο 61ο λεπτό όμως δεν σημειώνεται στο μπλοκάκι λόγω αμέλειας. Η δεύτερη ήρθε στο 90’ χωρίς ο παίχτης φυσικά να αποβληθεί κάτι που έγινε με την Τρίτη κάρτα στο 93΄. Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 2-2.

Η μάχη του Σαντιάγκο (Χιλή 1962)

Αυτό έγινε γνωστό ως το χειρότερο παιχνίδι στην ιστορία των Μουντιάλ, μιας πραγματική ντροπή για το ποδόσφαιρο και φυσικά η αναφορά γίνεται για την αναμέτρηση της Χιλής με την Ιταλία, παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία ως η μάχη του Σαντιάγκο. Ο λόγος; Η πρώτη κόκκινη βγήκε στο 12ο λεπτό, ενώ στο ματς είχαμε πολλές μπουνιές, σπασμένες μύτες και την αστυνομία να μπαίνει μέσα στο γήπεδο 3 φορές για να επιβάλει την τάξη.

Η μάχη της Νυρεμβέργης (Γερμανία 2006)

Σαν ένα ματς που μάλλον σε συνέχεια της μάχης του Σαντιάγκο προσομοίαζε ήρθε η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ολλανδία για τη φάση των 16. Στο παιχνίδι βγήκαν συνολικά 16 κίτρινες κάρτες και 4 κόκκινες!

Το αυτογκόλ του Andres Escobar (Αμερική 1994)

Οι προσδοκίες για την καλή ομάδα της Κολομβίας στο Μουντιάλ του 1994 στις Η.Π.Α ήταν αυξημένες και έφταναν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, η πορεία της έλαβε τέλος από τον όμιλο με τον μοιραίο μπακ Andres Escobar να πετυχαίνει αυτογκόλ. Το CNN μετά από 12 μέρες ανέφερε ότι ο παίχτης δολοφονήθηκε με 12 σφαίρες έξω από ένα μπαρ στο Μεντεγκίν.

Το γκολ της Αγγλίας στον τελικό (Αγγλία 1966)

Στον τελικό που μέχρι και σήμερα έχει μείνει στην ιστορία ως ο πλέον αμφιλεγόμενος η Αγγλία στο Wembley με γκολ στην παράταση του Hurst πήρε το παγκόσμιο κύπελλο κόντρα στην Δ. Γερμανία. Το σουτ έγινε μέσα από την περιοχή κόντρα στο σημείο του πέναλτι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έπειτα στην γραμμή του τέρματος. Μετά από λίγα λεπτά ο επόπτης έδειξε σέντρα όμως ακόμα και σήμερα από το βίντεο δεν φαίνεται καθαρά αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή.

Η κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι (Γερμανία 2006)

Σίγουρα άδοξος ο τρόπος να κλείσεις την διεθνή σου καριέρα με μια αποβολή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και αφού πρώτα έχεις σκοράρει. Ο λόγος για τον Ζιντάν ο οποίος στον τελικό κόντρα στην Ιταλία χτύπησε με κεφαλιά τον Ματεράτσι και φυσικά αποβλήθηκε. Τελικά η Ιταλία κέρδισε στα πέναλτι με 5-3. Αξιοσημείωτο ότι τόσο ο Ζιντάν όσο και ο Ματεράτσι είχαν προλάβει να σκοράρουν πριν το συμβάν.

Η έξοδος του Σουμάχερ που άφησε νοκ άουτ τον Μπατιστόν (Ισπανία 1982)

Κατά την διάρκεια του ημιτελικού στην Σεβίλλη ανάμεσα στην Γερμανία και την Γαλλία, ο Πλατινί πέταξε μια όμορφη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας. Ο Μπατιστόν έτρεξε και πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από τον κίπερ Σουμάχερ ο οποίος όμως δεν σταμάτησε αλλά με μεγάλη φόρα κατεδάφισε κυριολεκτικά τον Μπατιστόν αφήνοντάς τον σχεδόν λιπόθυμο με σπασμένα δόντια. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε ούτε φάουλ.