Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 20:10

" Σιγά Σιγά” (Piano Piano) την Τετάρτη στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία " Σιγά Σιγά” (Piano Piano) σε σκηνοθεσία Nicola Prosatore, αυτή την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Είσοδος ελεύθερη.

Η ταινία είναι μέρος του ένατου αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο cinema.it_2023, μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το φεστιβάλ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για την ταινία " Σιγά Σιγά” (Piano Piano)

Προάστια στην άκρη της Νάπολης. Βρισκόμαστε στο 1987 και εκείνη την ποδοσφαιρική σεζόν η ομάδα της πόλης, με επικεφαλής τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πλησιάζει, αγώνα με αγώνα, στην κατάκτηση του πρώτου της Scudetto. Το κτίριο στο οποίο ζει η 13χρονη Άννα με τη μητέρα της πρόκειται να απαλλοτριωθεί, παρά τη θέληση των κατοίκων του, για την κατασκευή ενός υπερυψωμένου σιδηροδρόμου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων, η Άννα αρχίζει να βλέπει τη ζωή με έναν νέο τρόπο, αλλά και να μαθαίνει για τους κινδύνους της. Η συνάντησή της με τον Peppino, ένα αγόρι στην ηλικία της, και μαζί με αυτόν τον Mariuolo που έχει αποσταθεροποιήσει τη γειτονιά, θα την οδηγήσει στην άκρη αυτού του μικρού κόσμου. Η παιδική ηλικία  πρέπει να τελειώσει και η εφηβεία αναζητά τον δικό της χώρο και την αναμονή της λύτρωσής της, την ίδια που θα κάνει μια ολόκληρη πόλη να τρέμει.

Ιταλία (2022) | Διάρκεια: 81' | Σκηνοθεσία Nicola Prosatore | Παίζουν: Dominique Donnarumma, Giuseppe Pirozzi, Antonia Truppo, Giovanni Esposito, Antonio De Matteo, Massimiliano Caiazzo, Lello Arena

Πολυμέσα