Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 12:56

“Σπόντες” στην οικονομική επιτροπή για τη λειτουργία του Τμήματος Πολιτισμού εξαιτίας αναθέσεων που δεν μπορούν να πληρωθούν...

Η άσκηση ή μη ένδικων μέσων σε υπόθεση αγωγής κατά του Δήμου Πρέβεζας για μη πληρωμή του ιδιώτη στο πλαίσιο ηχητικής κάλυψης πολιτιστικής εκδήλωσης το 2021 (η επιτροπή τελικά αποφάσισε ομόφωνα να συνομολογήσει), προκάλεσε καταγγελίες από πλευράς συμβούλων της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του Τμήματος Πολιτισμού, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την Παρασκευή.

Αιτία της αδυναμίας πληρωμής της δαπάνης, ήταν το γεγονός ότι μεταξύ πρόσκλησης και ανάθεσης δεν υπήρξε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα 5 ημερών, που επιβάλει η νομοθεσία.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και μέλος της επιτροπής Κώστας Ακρίβης, τόνισε ότι η ίδια υπηρεσία κάνει συνέχεια το ίδιο πράγμα, ενώ ο Γιάννης Δαρδαμάνης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών) είπε: “Το συγκεκριμένο τμήμα έχει 85% λάθος αποφάσεις. Δεν μπορεί να πληρωθεί. Τώρα αναλαμβάνω εγώ αυτό το κομμάτι και πήρα στατιστικά”.

Την ένστασή του κατέθεσε ο Κώστας Ματέρης (Δημοτική Συνεργασία), λέγοντας: “Εδώ καταγγέλλεται ένας υπάλληλος ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του”, ενώ παράλληλα υποστήριξε: “Θα πρέπει να είναι εδώ οι υπάλληλοι σε τέτοια θέματα”.

Ο Θανάσης Ανωγιάτης από την πλευρά του ρώτησε με νόημα: “Το 3on3 πληρώθηκε;”, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υφίσταται ζήτημα πληρωμής...