Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 11:25

Έμειναν εκτός προσλήψεων εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και στο Δήμο Πρέβεζας

Η παθογένεια της προκήρυξης για την πρόσληψη εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, που αφήνει εκτός μόνιμης εργασίας υπαλλήλους που εργάζονταν στο πρόγραμμα για πάνω από 10-15 χρόνια, επηρέασε και το Δήμο Πρέβεζας.

Ειδικότερα είναι τουλάχιστον δύο οι περιπτώσεις υπαλλήλων, που ενώ εργάζονταν στο “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Πρέβεζας για πάνω από δέκα έτη έμειναν εκτός διορισμών, σε μία αδικία από πλευράς κατάρτισης της προκήρυξης.

Ήδη από το 2020 οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο πρόγραμμα είχαν προειδοποιήσει πως θα πρέπει να διασφαλιστεί όλο το υπάρχον προσωπικό καθώς η πολυετής εμπειρία του, και η ιδιαίτερη προσωπική σχέση με τους ωφελούμενους, αποτελεί σημαντικότατο κεφάλαιο για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ελληνική κοινωνία. Κάτι λογικό αν αναλογιστεί κάποιος την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται με ηλικιωμένους συνδημότες μας και μάλιστα σε απομακρυσμένα χωριά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικής Φροντίδας (Βοήθεια στο Σπίτι), τόνισε πως έμειναν εργαζόμενοι εκτός των πινάκων διοριστέων, γεγονός άδικο και επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο εργαζόμενοι μετά από 18 χρόνια εμπειρίας να μένουν εκτός διορισμών, αδικαιολόγητα.

Θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση από πλευράς του Συλλόγου για να διορθωθούν αδικίες, όπου αυτό είναι δυνατό...