Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 11:17

Καναδικό fund εκατομμυρίων ευρώ έχει υπό τον έλεγχό του το υποθαλάσσιο καλώδιο Πρέβεζα-Κροτόνε

Έχουμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στο υπόγειο σύστημα καλωδίων που θα ενώνει την Πρέβεζα (σε σημείο κοντά στο Μονολίθι) με το Κροτόνε της νότιας Ιταλίας και θα συμπληρωθεί με ένα επίγειο σύστημα οπτικών ινών, που θα συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο project θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα project τεχνολογίας πανευρωπαϊκά που στόχο έχει να καταστήσει επιχειρηματικά-τεχνολογικά κέντρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Καθημερινή”, χθες ανακοινώθηκε ότι το καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο Fiera Infrastructure που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών σταθερού Ιντερνετ Inalan.

6427b91b0c28ed8496a329f2c22474fa XL

“Τις τελευταίες εβδομάδες πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Inalan τοποθετήθηκε ο Luis Alvarez Satorre, που κατέχει και τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. στην ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Islalink. Η τελευταία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fiera Infrastructure, κατασκευάζει υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών (Ionian), μήκους 322 χιλιομέτρων, στο Ιόνιο. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο και θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία, και κατ’ επέκταση το Μιλάνο και τη Ρώμη με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Για το σχετικό project υπήρξε αναφορά και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας από τον δημοτικό σύμβουλο της “Στροφής στο Μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη και ένα ζήτημα που τίθεται είναι αν θα υπάρχουν οφέλη και για την Πρέβεζα, καθώς αποτελεί ουσιαστικά την “πύλη εισόδου” στην Ελλάδα.