Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 11:26

Αυγουστιάτικα έφερε την πρόσληψη του Γενικού Διευθυντή η ΔΕΥΑΠ – Μεγάλες οι αντιδράσεις για τα κριτήρια επιλογής...

Χιονοστιβάδα” -εν μέσω θέρους- αρνητικών εξελίξεων γύρω από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ) σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Την ώρα που ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες της ΔΕΥΑΠ (δείτε ΕΔΩ), την ώρα που τίθεται θέμα δημόσιας υγείας από τις υπηρεσίες του οργανισμού, την ώρα που στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. υπήρξαν καταγγελίες πολιτών για περιβαλλοντική ζημιά, την ώρα που δυσάρεστες οσμές σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΠ επέστρεψαν από το παρελθόν, η διοίκηση επέλεξε τη Δευτέρα να φέρει το κρίσιμο θέμα της πρόσληψης Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης, το οποίο συναντά μεγάλες αντιδράσεις.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας έγινε επιλογή του προσώπου ανάμεσα σε πέντε υποψηφίους, οι οποίοι όλοι πληρούσαν τα τυπικά προσόντα που συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη. Κι εκεί άρχισαν τα προβλήματα στη διαδικασία, μιας και η Επιτροπή που γνωμοδότησε στις 18 Ιουλίου για το πρόσωπο που επιλέχθηκε στο πρακτικό της δεν δικαιολογεί με κανένα τρόπο πως έγινε η επιλογή.

Επιπροσθέτως στα μέλη του Δ.Σ. δεν στάλθηκαν τα βιογραφικά των υποψηφίων, ώστε να μπορέσουν να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.

Επιπλέον δεν γίνεται καμία αναφορά στο πρακτικό αν υπάρχει αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων με κάποιο από τα γνωστά μοντέλα. Για παράδειγμα υπάρχουν υποψήφιοι με μεγαλύτερη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης της ΔΕΥΑΠ από το πρόσωπο που επιλέχθηκε.

Αυτό για παράδειγμα πως αξιολογήθηκε;

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, υπάρχουν υποψήφιοι που στη συνεδρίαση δήλωσαν ότι θα κινηθούν και δικαστικά εναντίον της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αν και δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ, ήταν απόλυτα γνώστης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, κατά συνέπεια η πολιτική ευθύνη βαραίνει και τον ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα στη ΔΕΥΑΠ είναι σοβαρά, ειδικά σε ότι αφορά τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και άλλες υπηρεσίες της.

Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.