Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 10:02

Σοβαρές καταγγελίες για “απαράδεκτες εκπτώσεις” σε μισθώσεις μηχανημάτων στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Την σοβαρή καταγγελία του εκπροσώπου των εργαζομένων και μέλος του Δ.Σ. στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάμπρου Βασιλείου προκάλεσαν δύο αποφάσεις που έλαβε το συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ στις 8 Αυγούστου.

Ειδικότερα η μίσθωση των μηχανημάτων για τη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου έγινε με “σπάσιμο” σε δύο μέρη (η μία ανάθεση ύψους 33.033,90 ευρώ και η δεύτερη ανάθεση ύψους 18.203,70 ευρώ). Στο πρώτο μέρος η έκπτωση που δόθηκε από τον ανάδοχο ήταν 2% και στη δεύτερη 1%, την ώρα που σε παρόμοιες αναθέσεις η έκπτωση για τον δημόσιο-δημοτικό φορέα συνηθίζεται να ξεπερνά το 15%.

Ο κ. Βασιλείου, όπως φαίνεται και στο πρακτικό της συνεδρίασης χαρακτήρισε τις εκπτώσεις “απαράδεκτες και χαμηλές” και τόνισε πως θα έπρεπε να έχουν ληφθεί περισσότερες προσφορές.

Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν μόνο δύο προσφορές σε κάθε μία από τις δύο αναθέσεις, ενώ η μία εταιρεία συμμετέχει και στις δύο προσκλήσεις. Στην ανάθεση μάλιστα όπου η έκπτωση ήταν μόλις 1%, θα πρέπει να υπήρξε μεγάλη αυτοπεποίθηση από τον επαγγελματία προκειμένου να μην μειοδοτήσει στο θέμα της οικονομικής προσφοράς.

Σε κάθε περίπτωση στη ΔΕΥΑΠ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα πλέον, τα οποία έχουμε θέσει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ) και αναμένεται να προκαλέσουν και πολιτική αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.