Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 10:34

Νέες αγωγές στο Δήμο Πρέβεζας για προφορικές αναθέσεις για υλικά ύδρευσης – Επιπλέον 150.000 ευρώ απαιτήσεις

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στη δικαστική δικαίωση επαγγελματία που διαθέτει κατάστημα ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και συναφών ειδών, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων επί αγωγών του για “προφορικές αναθέσεις” Αντιδημάρχων της δημοτικής αρχής Γεωργάκου.

Επρόκειτο για ποσό 83.054 ευρώ, αλλά φαίνεται πως τελικά δεν ήταν το μόνο. Ο ίδιος επαγγελματίας με δύο νέες αγωγές του στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων διεκδικεί για προμήθεια υλικών ύδρευσης, εργαλείων και υπηρεσιών τα ποσά των 62.230,89€ και 91.397,92€ αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά 153.628,81€, έπειτα από προφορικές εντολές που του δόθηκαν. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Πέμπτης, όπου η επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει για την άσκηση των ένδικων μέσων.

Για τις συγκεκριμένες δαπάνες δεν υπάρχουν ούτε εγγραφές στον προϋπολογισμό ούτε κατάθεση τιμολογίων στην οικονομική υπηρεσία.

Παράλληλα λόγω των ποσών που υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ θα πρέπει να λάβει απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για το θέμα.

Οι αγωγές στο Δήμο Πρέβεζας από τον συγκεκριμένο επαγγελματία και μόνο ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 230.000 ευρώ και ενδεχομένως να υπάρχει και συνέχεια.