Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 12:03

“Θέλουμε ένα κτίριο που να μην είναι ερείπιο” - Πορεία διαμαρτυρίας από το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας

Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, συμμετέχοντας στην πανελλήνια μουσική διαμαρτυρία των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

PXL 20221128 083823065

Με συνθήματα όπως “Θέλουμε ένα κτίριο που να μην είναι ερείπιο” οι μαθητές για ακόμη μια χρονιά ζητάνε να ακουστούν τα αιτήματά τους για έγκαιρη πρόσληψη μουσικών καθηγητών αλλά και για ένα και ασφαλές κτίριο που να στεγάζει το Μουσικό Σχολείο της Πόλης.

PXL 20221128 083919181
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην παραλία της πόλης ενώ σταμάτησαν για αρκετή ώρα μπροστά από το δημαρχείο τραγουδώντας συνθήματα και διάβασαν και τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

-πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων

-επιπλέον μοριοδότηση των παιδιών που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.

-δωρεάν μουσικά εγχειρίδια για τα μαθήματα που εξειδικεύονται στη θεωρητική μουσική εκπαίδευση (θεωρία, αρμονία, ιστορία μουσικής, μορφολογία, οργανογνωσία) και στα μαθήματα οργάνων, καθώς δεν έχουν όλα τα παιδιά την οικονομική δυνατότητα που απαιτείται για να τα προμηθευτούν.

-μεγαλύτερη και έγκαιρη πρόσληψη μουσικών καθηγητών, ιδιαίτερα σε όργανα με μικρότερη ζήτηση, όπως κανονάκι, τρομπέτα, τρομπόνι, κόρνο κτλ

 

Πολυμέσα