Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 12:22

Δεσμεύτηκαν τα 140 εκατομ. ευρώ για το μεγάλο έργο ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας

Σε συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (δείτε ΕΔΩ) για το έργο “Κατασκευή Έργων Ύδρευσης Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας” και τη δρομολόγηση του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 24 Νοεμβρίου η δέσμευση προϋπολογισμού συνολικού ποσού 140.000.000,00€ (με ΦΠΑ 24%) και η προσφυγή στην ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/2016, μέσω ΕΣΗΔΗΣ, για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης έργου άνω των ορίων του άρθρου 5, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής για το ως άνω έργο.

Σύμφωνα με το έργο προβλέπεται η μεταφορά πόσιμου νερού από τις πηγές Αγ. Γεωργίου Λούρου για την εξυπηρέτηση αστικών κέντρων και οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας. Συνολικά θα εξυπηρετείται πληθυσμός της τάξης των 145.000 ατόμων για περίοδο 40 ετών.

Το χρηματοδοτικό “εργαλείο” είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Προϊσταμένη αρχή της σύμβασης είναι η Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων (Δ18) της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η ΕΥΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (Ε.Υ.Δ.Ε. ΠΕ.Δ.Ε.Ι.Ν.), της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα είναι η Διευθύνουσα Υπηρεσία.