Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 12:30

Αχαρτογράφητο ναυάγιο κοντά στην Πρέβεζα κατέγραψε η έρευνα του υποβρύχιου καλωδίου της Islalink

Έχουμε αναφερθεί μέσω του ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στην κατασκευή του project “Ionian”, ενός υπόγειου συστήματος καλωδίων.

Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο σύστημα καλωδίων που θα ενώνει την Πρέβεζα με το Κροτόνε της νότιας Ιταλίας και θα συμπληρωθεί με ένα επίγειο σύστημα οπτικών ινών, οι οποίες θα συνδέουν το σύστημα με τις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

islalink1

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου που βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις υψηλού επιπέδου θαλάσσιες και υπέργειες έρευνες στις οποίες προχώρησε με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας. Σε μία από αυτές έχει καταγραφεί κοντά στο σημείο όπου θα περάσει το καλώδιο στο βυθό, ένα ναυάγιο κοντά στην ακτή της Πρέβεζας, μήκους 60μέτρων, το οποίο ήταν αχαρτογράφητο μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία στον ιστότοπό της.

6427b91b0c28ed8496a329f2c22474fa XL

Το σύστημα (το οποίο θα καταλήγει στη θέση Καλαμίτσι) θα προσφέρει υψηλού επιπέδου, αξιόπιστη και διεθνή σύνδεση και στοχεύει να συνδέσει δύο μεγάλα οικονομικά κέντρα το Μιλάνο και την Αθήνα. Η νέα αυτή σύνδεση θα στηρίξει την ανάπτυξη ultra-broadband υπηρεσιών ίντερνετ στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακά hubs για cloud, περιεχόμενο και τηλεπικοινωνίες. Το “Ionian” εκτιμάται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στους παραπάνω τομείς, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη άλλου επιπέδου και υπηρεσίες στους καταναλωτές.