Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 02:20

Νέα περιστατικά με «φόλες» στην Πρέβεζα

Προβληματισμό και οργή προκαλούν τα νέα περιστατικά με τον θάνατο δύο ακόμη σκύλων από φόλα στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με το μέλος της Παρέμβασης για τα Ζώα Πρέβεζας κα Πέλλα Καλογήρου ασυνείδητοι τοποθέτησαν «δολώματα» με υδροκυάνιο στην περιοχή της Καστροσυκιάς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα λίγα δευτερόλεπτα ένα από τα κατοικίδια της.

«Τόσο τα στοιχεία που περισυνέλεξα όσο και η ιατρική γνωμάτευση που έχω από τον κτηνίατρο αποδεικνύει ρητά ότι η συγκεκριμένη τοξική ουσία είναι δηλητήριο άκρως τοξικό για τη δημόσια υγεία» αναφέρει η κα Καλογήρου ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν στα πλαίσια της αρμοδιοτήτων τους το από που μπορεί να έγινε η προμήθεια της συγκεκριμένης ουσίας η οποία είναι απαγορευμένη και δεν πωλείται στο εμπόριο.

wanted

Την Παρασκευή η κα Καλογήρου βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμη δολοφονημένο ζώο κοντά στον Παντοκράτορα. Η συμπτωματολογία ίδια, έντονο αιμορραγικό επεισόδιο από τη μύτη, που ίσως να προήλθε από υδροκυάνιο.

Το μέλος της Παρέμβασης για τα Ζώα καταθέτει την έντονη ανησυχία και για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει το υδροκυάνιο τόσο στην άγρια πανίδα και τα οικόσιτα ζώα όσο και στην δημόσια υγεία. Η ίδια είναι αποφασισμένη να εξακριβώσει με κάθε τρόπο την ταυτότητα των δραστών οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί στην ανεξέλεγκτη θανάτωση αδέσποτων και μη σκύλων.