Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 19:30

Απόλυτη επιβεβαίωση του atpreveza.gr – Η Μαρίνα Πρέβεζας ζητά ποσό της τάξης των 9.000.000 ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Στις 4 Ιανουαρίου 2023 το www.atpreveza.gr δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ για αγωγή της εταιρείας Μαρίνα Πρέβεζας Α.Ε. (σ.σ. εταιρεία που διαχειρίζεται τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας Α.Ε.) προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, με την οποία απαιτεί να της καταβληθεί χρηματικό ποσό 9.073.719,14 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη (δείτε ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr) ή να επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης για 14 χρόνια επιπλέον, έως και τις 12/6/2058.

Η δημοσιογραφική επιτυχία του atpreveza.gr συζητήθηκε στα εκτός ημερησίας θέματα του ΔΛΤ Πρέβεζας στη σημερινή (σ.σ. Παρασκευή 20/1/2023) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

IMG 3742

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος αποφάσισε να δοθεί η υπόθεση σε ένα δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “... είναι τεράστιο το ποσό, έχουμε κάνει μία κίνηση με ένα εξαίρετο δικηγορικό γραφείο για να δώσει γνωμοδότηση, ένα από τα πιο γνωστά γραφεία στην Ελλάδα

Ένα γραφείο με εξειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο”.

Είπε επίσης ότι η αμοιβή θα είναι 5.000 ευρώ+ΦΠΑ και πρόσθεσε: “Να κινηθούμε γρήγορα. Να δώσουμε στο Εφετείο ό,τι έχει σχέση με τη Μαρίνα. Να παίρνουμε εξειδικευμένες εισηγήσεις”.

Στο σημείο όμως αυτό δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια της επιλογής του δικηγορικού γραφείου, αλλά και το ύψος της αμοιβής.

Ο Δήμος Πρέβεζας διαθέτει δύο επ' αμοιβή νομικούς συμβούλους, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr– δεν έχουν ενημερωθεί για την αγωγή, ενώ δεν ζητήθηκε καν η γνωμοδότησή τους για το αν πρέπει ή όχι η διοίκηση να απευθυνθεί σε εξωτερικό γραφείο για την υπόθεση.

Για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό;

Επίσης ερωτηματικό παραμένει το ύψος της αμοιβής, καθώς σε τέτοιες υποθέσεις σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, η αμοιβή ενός νομικού ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και σε αυτή την υπόθεση;

IMG 3773

Το λόγο έλαβε στη συνεδρίαση και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαρίνα Α.Ε. Γιάννης Τέφας, ο οποίος αρχικά είπε: “Λυπάμαι πολύ που σας βάλαμε σε έναν προβληματισμό” και στη συνέχεια έκανε μία σύντομη ενημέρωση για το χρονικό των γεγονότων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα τόνισε: “Υπάρχει απόφαση του τότε Εφετείου Ιωαννίνων, που λέει ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στο έργο. Από σύγχυση για ένα εξάμηνο δεν καταβάλαμε το μίσθωμα και ήθελαν να μας κηρύξουν έκπτωτους. Σας το λέω αυτό για να σας δείξω ποια ήταν η σχέση και η θέση της τότε αρχής του ΔΛΤ Πρέβεζας. Ενώ είχαν λιμενική μελέτη μπροστά τους έλεγαν θα πάρουμε πολιτική απόφαση. Αν ήταν έτσι δε θα έμενε στη χώρα κανένα σπίτι όρθιο. Δυστυχώς βλέπαμε πάντα την πόρτα κλειστή. Γελοιοποιηθήκαμε και ως πόλη στο Υπουργείο” και ρώτησε: “Αφού είναι κερδοφόρα γιατί δεν πήρατε το 50%; Δεν κρατήσατε το 5%. Ξέρετε πόσο είναι το 5%; 145.000 ευρώ. Τα επόμενα χρόνια θα παίρνατε 500.000 ευρώ”, ενώ εξήγγειλε και περαιτέρω μέτρα λέγοντας ότι θα απευθυνθεί στα ποινικά δικαστήρια κατά προσώπων.

Πρόκειται για μία τεράστια υπόθεση για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να “τιναχθεί στον αέρα”.