Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 12:03

Στασιμότητα στο έργο της διαμόρφωσης τάφρου Αγ. Ανδρέα

Σε στασιμότητα βρίσκεται το έργο της διαμόρφωσης τάφρου Αγ. Ανδρέα στην Πρέβεζα, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Πρέβεζας τον περασμένο Νοέμβριο ότι το έργο δεν έχει σταματήσει.

IMG 2934

Ο κ. Γεωργάκος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Νοεμβρίου, μετά από ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για την τύχη του έργου, είχε ισχυριστεί πως δεν έχει σταματήσει και ότι συνεχίζεται κανονικά, ωστόσο 2 μήνες μετά η εικόνα του έργου παραμένει η ίδια και δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία επιπλέον εργασία.

Όπως είχε αναφέρει τότε ο δήμαρχος, υπήρχε επικοινωνία με την Εφορεία αρχαιοτήτων προκειμένου να γίνει επίβλεψη των εργασιών, όπου απαιτείται, ενώ είχε αφήσει και αιχμές προς την υπηρεσία λέγοντας πως κάποια έργα θα μπορούσαν να γίνουν με αυτεπιστασία και με το προσωπικό που έχει ήδη και να μη “βγουν” πάρα πολλά χρήματα για την αρχαιολογία, γιατί ήταν περιορισμένα.

IMG 2936

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr αρχικά η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη του έργου (το οποίο περιλάμβανε και εκσκαφές) και οι εργασίες ξεκίνησαν προεκλογικά χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γίνει επίβλεψη του έργου από αρχαιολόγους, όπου απαιτούνταν. Παρόλα αυτά η Εφορεία Αρχαιοτήτων επέβλεψε τις πρώτες εργασίες με το μόνιμο προσωπικό που έχει.

IMG 2937b

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, τον περασμένο Νοέμβριο το έργο σταμάτησε και αυτή τη στιγμή παραμένει σε “παύση”, αφού προς το παρόν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες για τη συνέχιση του έργου ως έργο γέφυρα στη νέα προγραμματική περίοδο, οπότε και η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού που απαιτείται για την επίβλεψη του έργου.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, το έργο περιλαμβάνει εργασίες που δεν απαιτούν την επίβλεψη αρχαιολόγου και οι οποίες θα μπορούσαν να προχωρήσουν άμεσα προκειμένου να μη χαθεί και άλλος χρόνος...