Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 13:43

Εγκαινιάστηκε ο οδικός άξονας "Άκτιο-Αμβρακία"

Το νέο οδικό άξονα "Άκτιο - Αμβρακία",ο οποίος θα παραδοθεί και επίσημα στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αυτοκινητόδρομος 'Ακτιο - Αμβρακία, έχει συνολικό μήκος 49,5 χιλιόμετρα, αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων η κάθε μία, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5 μέτρων και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μέτρων, δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μέτρων.

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει:

- Παράπλευρους και κάθετους δρόμους.

- Δύο μεγάλες κοιλαδογέφυρες περίπου 200 μέτρων η κάθε μία και τριών μικρότερων γεφυρών για ρέματα.

- 9 κόμβους (8 ανισόπεδους και 1 ισόπεδο), καθώς και άνω και κάτω διαβάσεων.

Επίσης, κατασκευάστηκε και το οδικό τμήμα που συνδέει την απόληξη του οδικού άξονα 'Ακτιο - Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, μήκους περίπου 500 μέτρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας « Διευρωπαικό Οδικό Δίκτυο και Οδική Ασφάλεια (ΤΣ)» του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» 2014 - 2020.

«Οι κάτοικοι του τόπου γνωρίζετε την πονεμένη ιστορία της Αμβρακίας οδού και γνωρίζετε επίσης με πόση συστηματικότητα η κυβέρνησή μας αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο μέσα από νέες διαγωνιστικές διαδικασίες για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να παραδίδουμε στην ώρα του ένα υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, σχεδόν 50 χλμ, πάγιο διαχρονικό αίτημα τριών περιφερειών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας τη σύγκριση με τον παλιό δρόμο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νέος οδικός άξονας είναι σύγχρονος, πρωτίστως ασφαλής και περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα αλλά και στην Πρέβεζα. «Ταυτόχρονα ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για μία περιοχή της Ελλάδας που σε μεγάλο βαθμό παρέμενε αναξιοποίητη», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι ο νέος οδικός άξονας θα κεντρίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή «και κατά συνέπεια θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους πολίτες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Πολυμέσα