Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:37

Τρεις νέοι απινιδωτές τοποθετήθηκαν από το δήμο Πρέβεζας

Με τρεις νέους απινιδωτές ενισχύθηκε το δίκτυο απινιδωτών στο δήμο της Πρέβεζας.

Οι τρεις απινιδωτές προσφέρθηκαν από επιχειρήσεις της πόλης στα πλαίσια της διοργάνωσης "Santa Run 2023" και τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ένας στο Φόρο, Λ.Ιωαννίνων 1 (φούρνος Τριάντου), στη Δ.Κρόκου 88 (Φαρμακείο Βλάχου Χρήστου) και στη Λ.Ιωαννίνων 47 (φούρνο Καλούση Στυλιανής).

Επίσης μετά από αίτημα της Μητρόπολης έγινε μεταφορά του απινιδωτή από τον Αγιο Χαράλαμπο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έτσι ώστε να καλυφθεί και το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως επισημαίνει ο δήμος Πρέβεζας σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των χώρων δίπλα σε φαρμακεία έγινε με δεδομένο ότι υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για τη χρήση τους ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις ενημέρωσης καθώς και τοποθέτηση απινιδωτών σε περισσότερες γειτονιές.

Με τη συγκεκριμένη προσφορά των συμπολιτών το δίκτυο απινιδωτών που βρίσκεται στο Δήμο της Πρέβεζας και το οποίο είναι καταχωρημένο στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών “πυκνώνει” ακόμη περισσότερο , κάνοντας εφικτή τη χρήση τους όποτε και όπου παραστεί ανάγκη.

Ο Δήμος ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τις επιχειρήσεις, όσους και όσες συμμετείχαν στον γιορτινό αγώνα δρόμου και το ΕΚΑΒ Πρέβεζας για την άοκνη προσπάθειά του να εκπαιδεύσει την τοπική κοινωνία στη χρήση των απινιδωτών.