Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 11:53

Έξι χρόνια πέρασαν και οι υποσχέσεις για την κτηματική αποκατάσταση των κατοίκων της Κρυοπηγής … αγνοούνται

Τον Μάρτιο του 2018 η μαρτυρική κοινότητα της Κρυοπηγής επλήγη από ένα πρωτοφανές σε έκταση κατολισθητικό φαινόμενο, που είχε ως συνέπεια να “εξαφανιστούν” κυριολεκτικά 800 στρεμμάτα και 2.500 ελαιόδεντρα, τα οποία άνηκαν σε κατοίκους του χωριού του Δήμου Πρέβεζας.

Υπήρξε μάλιστα και επίσκεψη-αυτοψία του τότε Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη (δείτε ΕΔΩ) στην Κρυοπηγή.

Μέχρι και σήμερα, έξι χρόνια μετά, η δημοτική αρχή Γεωργάκου, στην οποία έπεσε το βάρος να βρει λύσεις για την κτηματική αποκατάσταση δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, παρόμοιας έκτασης δημοτική έκταση είναι δύσκολο να βρεθεί, ωστόσο έχει εντοπιστεί ένα ακίνητο του δημοσίου στην περιοχή που συνορεύει με τη δημοτική κοινότητα Ωρωπού και υπό προϋποθέσεις μπορεί να διανεμηθεί για την αποκατάσταση των περιουσιών που χάθηκαν.

Έξι χρόνια μετά πάντως οι υποσχέσεις για αποτέλεσμα “αγνοούνται”, αν και εδώ και κάποιους μήνες, ο Δήμαρχος Πρέβεζας είχε κάνει κάποιες επαφές.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει “τραβήξει” χρονικά χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα από την πλευρά της δημοτικής αρχής.