Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 12:33

“Άνοιξε” η συζήτηση στο συμβούλιο κοινότητας για τη μετονομασία της Λ. Ιωαννίνων είτε σε Λ. Κρυστάλλη είτε σε Λ. Νικοπόλεως

Συζητήθηκε χθες, Τετάρτη, στη συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας της δημοτικής κοινότητας Πρέβεζας, η μετονομασία της Λεωφόρου Ιωαννίνων είτε σε Λεωφόρο Κώστα Κρυστάλλη είτε σε Λεωφόρο Νικοπόλεως.

Παρ' όλα αυτά λόγω διαδικασίας δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, ωστόσο είναι φανερό ότι έχουν διαμορφωθεί δύο διαφορετικές προτάσεις.

Η πρώτη προέρχεται από το Σύνδεσμο Συρρακιωτών Πρέβεζας, ο οποίος προτείνει τη μετονομασία της Λ. Ιωαννίνων σε Λ. Κώστα Κρυστάλλη και παράλληλα τη μετονομασία της υφιστάμενης οδού Κρυστάλλη σε οδό Οκταβιανού Αυγούστου.

ed48e77d 8383 4f4e aa4f 787496c3448a

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Σιόρεντας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, η πρόταση αυτή δεν γίνεται τόσο για να τιμηθεί ο ποιητής, όσο για να αποδοθεί φόρος τιμής στη συρρακιώτικη κοινότητα της Πρέβεζας που για πάνω από 100 χρόνια έχει συμμετοχή στην οικονομική και πολιτισμική ζωή της Πρέβεζας.

Στον αντίποδα, η άλλη πρόταση προέρχεται από τον Όμιλο UNESCO Ν. Πρέβεζας και περιλαμβάνει τη μετονομασία της Λ. Ιωαννίνων σε Λ. Νικοπόλεως και την μετανομασία της υφιστάμενης οδού Νικοπόλεως σε οδό Κ. Κρυστάλλη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ομίλου Βαγγέλης Κατσίμπρας, είναι ορθό η οδός που θα οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το Μουσείο να πάρει αυτή την ονομασία.

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που έγινε μία σύντομη συζήτηση, το θέμα παραπέμφθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, καθώς σύμφωνα με την υπ' αριθ. 6/Α.Π. 8257/3-2-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ρυθμίζει τέτοια ζητήματα, η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

  1. Απόφαση δημοτικού συμβουλίου με την οποία διαπιστώνεται η ανάγκη ονομασίας ή μετονομασίας οδού.

  2. Αποστολή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στο συμβούλιο κοινότητας ή στον πρόεδρο κοινότητας προκειμένου να εισηγηθεί την ονομασία ή μετονομασία.

  3. Αποστολή της εισήγησης στην επιτροπή του άρθρου 8 του ν. 3463/ 2006 της Αποεκντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να γνωμοδοτήσει.

  4. Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί της γνώμης της επιτροπής.

  5. Δημοσίευση και ανάρτηση της απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία υπόθεση που θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.