Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:06

Επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στον Προμαχώνα της Βρυσούλας και στο Κάστρο της Ανθούσας

Σε επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στον Προμαχώνα της Βρυσούλας και στο Κάστρο της Ανθούσας θα προχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

62ec928d2c2d3e976f93b2a663163b8c XL

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη οι εργασίες, που θα εκτελεστούν απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, στον Προμαχώνα Βρυσούλας θα περιλαμβάνουν: Άμεσα μέτρα ανάσχεσης της συνεχιζόμενης φθοράς στο μνημείο με δημιουργία μετώπου ανακοπής του κυματισμού, αποχωμάτωση του εσωτερικού του για την αποφόρτιση του μνημείου από τις ωθήσεις των γαιών, μέτρα προσωρινής υποστήριξης τμήματος του μετώπου κ.λ.π.

καστρο ανθούσας αγιάς 1

Στο κάστρο Ανθούσας θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση τμήματος του σταυροθολίου, ενώ η απόφαση αναφέρει πως θα γίνουν επεμβάσεις σε όποιο μνημείο απαιτηθούν άμεσα σωστικά μέτρα.

Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και κάθε άλλη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, εγκρίνεται συνολική δαπάνη ποσού 35.000,00 ευρώ ( τα οποία έχουν διατεθεί από το ΠΔΕ 2024 ) και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.