Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 12:28

Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία και δεν γίνεται όποτε θέλει ο κάθε Δήμαρχος...

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να ορίσει πότε θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων της δημοτική αρχής.

Η επισήμανση έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργο Νίτσα. Σε παλαιότερη συνεδρίαση σχετική ερώτηση είχε κάνει στον Δήμαρχο και ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης. Η απάντηση του κου Δημάρχου ήταν ότι θα το πράξει στη διετία της θητείας του.

Η διαδικασία του απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής είναι μια βαθιά πολιτική διαδικασία που δεν γίνεται όποτε θέλει ο κάθε Δήμαρχος. Πρέπει να γίνεται -στην περίπτωση του Δήμου Πρέβεζας- πριν τις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 217).

apologismos pepragmenon

Σε μια τέτοια διαδικασία έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής πολλοί Δήμαρχοι στην Ελλάδα (Μαραθώνας, Σέρρες, Ίασμος, Μαντούδι, Κάλυμνος, Διόνυσος, Αρχάνες, Χερσόνησος, Δυτική Αχαΐα κ.α.).

Για να κάνεις όμως απολογισμό πεπραγμένων πρέπει να έχεις εκπονήσει προηγουμένως στρατηγικό σχεδιασμό, επιχειρησιακό σχέδιο, σχέδιο δράσης κ.ο.κ.

Ας ελπίσουμε έστω και πριν την 31η Ιανουαρίου 2022 να δούμε έναν απολογισμό πεπραγμένων...