Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 12:26

Επίκεινται συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων – Η αναφορά βουλευτή της ΝΔ για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Τον “ασκό του Αιόλου” με αφορμή τον περιβόητο νέο Χάρτη Υγείας που αναμένεται να παρουσιάσει τους επόμενους μήνες η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, άνοιξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με δημόσια τοποθέτησή του σε εκπομπή στο κανάλι “Κόντρα”, η οποία περιείχε και αναφορά στην Πρέβεζα.

Ειδικότερα ο κ. Μαραβέγιας είπε μεταξύ άλλων:

Εγώ έχω ζήσει την πραγματικότητα του ΕΣΥ και την πραγματικότητα του να ασκείς την ιατρική στο μέτωπο. Το Νοσοκομείο του Αγρινίου δεν είναι θελκτικό αυτή τη στιγμή για να πάει ένας γιατρός να χτίσει καριέρα και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας επίσης.

Η ιατρική για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει οι δυνάμεις να συγκεντρώνονται. Αυτό μπορεί να το πείτε συγχωνεύσεις, αλλά είναι πιο αποτελεσματική. Γιατροί-εξπέρ ενώνουν τις δυνάμεις τους”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα διάσπαρτα νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια, έκανε λόγο για καλό σύστημα μεταφοράς σε νοσοκομεία της αριστείας όπως τα χαρακτήρισε, ενώ τόνισε ότι το ΕΣΥ χωράει συγκεκριμένους.

Η περιοχή της Πρέβεζας αναμένει με ιδιαίτερη ανησυχία τον νέο Χάρτη για την Υγεία για δύο λόγους.

1ον: Είναι πολύ σημαντικό να δούμε αν στον νέο σχεδιασμό θα περιλαμβάνεται νέο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα. Σε περίπτωση που δεν περιλαμβάνεται -κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες- κάθε προσπάθεια που συντελείται αυτή τη στιγμή ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες για νέο κτιριακό συγκρότημα στο Μύτικα πέφτει στο κενό.

2ον: Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποιον ρόλο περιλαμβάνει για το ΓΝ Πρέβεζας ο νέος Χάρτης για την Υγεία. Αν δηλαδή υποβαθμίζει το υπάρχον νοσοκομείο ή το συγχωνεύει.

Σε κάθε περίπτωση στο “μέτωπο” της Υγείας στο Νομό Πρέβεζας τέτοιες αναφορές όπως του κου Μαραβέγια μόνο ανησυχία προκαλούν.