Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 10:38

Πρωτοβουλία για στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας από την “Ανάπτυξη Τώρα”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας με δεδομένη την αναταραχή που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μεταφράστηκε με αναβολή της πρώτης αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, προχώρησε σε μία πρωτοβουλία στήριξης μέσω του δημοτικού συμβουλίου.

Ειδικότερα ο κ. Νίτσας είπε: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία μεγάλη αναστάτωση στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ειδικότερα στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, λόγω του νόμου “Αυγενάκη”, που κακά τα ψέματα δεν έγινε για να μπει τάξη στα σωματεία, αλλά έγινε εις βάρος των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Είμαι κι εγώ ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής πολλά χρόνια.

Είναι δηλαδή μία κατάσταση που λέμε ότι “μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια”.

Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να υπάρξει αναστολή πρωταθλημάτων και στην Ένωση Πρέβεζας-Λευκάδας.

Με δεδομένο ότι σωματεία που δεν είναι μέλη του Μητρώου, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, θέλω να ρωτήσω αν ο Δήμος έχει αποκλείσει σωματεία της περιοχής, που τυχόν έχουν θέματα με την εγγραφή στο Μητρώο;

Επίσης θέλουμε να προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ένα ψήφισμα στήριξης των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων, που δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες επικαιροποίησης στο Μητρώο”.

 

Ακολούθως αποφασίστηκε να γίνει μία συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, με συμμετοχή και της τοπικής ΕΠΣ, ώστε να καθοριστεί και η στάση του δημοτικού συμβουλίου.