Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 10:35

Διεργασίες στο Δήμο Πρέβεζας για να στηθεί “κεντροαριστερό-δημοκρατικό μέτωπο” στην αυτοδιοίκηση – Τα ονόματα και οι συναντήσεις...

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr, κορυφώνονται οι διεργασίες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς στο Δήμο Πρέβεζας, για να στηθεί ένα “κεντροαριστερό-δημοκρατικό μέτωπο” στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας και πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων συζήτηση για τη διαθεσιμότητα ενδιαφερομένων για να στηριχθούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσουν με σοβαρές αξιώσεις το Δήμο. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι το παλαιό αυτοδιοικητικό σχήμα της “Στροφής στο Μέλλον” που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές παραμερίζεται από το κόμμα ως αυτόνομο εγχείρημα και στρατηγική επιλογή είναι ένα ευρύ αυτοδιοικητικό μέτωπο δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, το “παρών” στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος έδωσε και ο Δημήτρης Σιόρεντας, πρώην αστυνομικός διευθυντής Ν. Πρέβεζας (συνταξιούχος πλέον) και τέως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σε προηγούμενη συνεδρίαση (δείτε ΕΔΩ), είχε δηλώσει ενδιαφέρον ενασχόλησης με τα αυτοδιοικητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, κάνοντας πλέον φανερό πως σκέφτεται να είναι επικεφαλής ενός νέου σχήματος και θέλει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εντός της Νομαρχιακής Επιτροπής μάλιστα μία ομάδα τον θεωρεί ως μία λύση για να διεκδικηθεί η νίκη στο Δήμο Πρέβεζας.

 

Η γυναικεία υποψηφιότητα

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, υπήρξε ενδιαφέρον για να ηγηθεί ενός αυτοδιοικητικού σχήματος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από την δικηγόρο και μέλος της Νομαρχιακής Χριστίνα Κριτσιμά, η οποία ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές με το “Κοινό των Ηπειρωτών”, την παράταξη που στήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κα Κριτσιμά δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων μέσω του σωματείου “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας”.

 

Η συνάντηση των γραμματέων

Η δημιουργία ενός “κεντροαριστερού-δημοκρατικού μετώπου” στο Δήμο Πρέβεζας φαίνεται πως δεν μείνει απλώς ως σενάριο, αλλά “δουλεύεται” και σε επίπεδο συναντήσεων. Χαρακτηριστικό είναι πως- σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- έχει υπάρξει και συνάντηση των δύο γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας.

Το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, και στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ.

 

Η πρόταση Νίτσα

Υπάρχει επίσης μία επίσημη πρόταση, που έχει κατατεθεί σε αυτοδιοικητικές παρατάξεις, αλλά και στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για προγραμματική σύγκλιση 15 σημείων (δείτε ΕΔΩ), του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα έχει συζητηθεί στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία της συνεδρίαση, ενώ στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (δείτε ΕΔΩ) έχει κατατεθεί από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Αμάραντο.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες θα έχουν εξελίξεις και στο αυτοδιοικητικό τοπίο.