Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 23:07

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας:

 Με κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 22/1/2023 οι εργασίες της 5ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (21 και 22 Ιανουαρίου 2023).

Στις διαδικασίες στο μεγάλο αμφιθέατρο της Γεωπονικής συμμετείχαν σχεδόν 600 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 72 τοπικές και κλαδικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, ενώ πέρασαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μετά τις ομιλίες των αντιπροσώπων που ξεκίνησαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι, συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ορισμένες οργανωτικές αλλαγές που προτάθηκαν στο σώμα. Επίσης, το Σάββατο τις εργασίες της συνδιάσκεψης χαιρέτησαν οι οργανώσεις της αριστεράς: Αναμέτρηση, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΛΑΕ, Κ-σχέδιο, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Κόκκινο Νήμα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι ψηφοφορίες πάνω στα σχέδια Θέσεων που είχαν κατατεθεί πριν από τη Συνδιάσκεψη (Θέσεις της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΠΣΟ και της μειοψηφίας φυσικά). Αφού υπερψηφίστηκε ως βάση το σχέδιο Θέσεων της πλειοψηφίας του ΠΣΟ ακολούθησε η συζήτηση επί των τροπολογιών στις Θέσεις της 5ης Συνδιάσκεψης. Στην τελική ψηφοφορία επί των Θέσεων, οι Θέσεις της πλειοψηφίας του ΠΣΟ υπερψηφίστηκαν από το 65,15% των αντιπροσώπων, κατά ψήφισε το 34,48%, ενώ υπήρχαν και 2 λευκά.
Η διαδικασία της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την μυστική ψηφοφορία για την εκλογή νέου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) και νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η διαδικασία της εκλογής οργάνων ολοκληρώθηκε το βράδυ με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από την εφορευτική επιτροπή.
Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα οι αγωνίστριες και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέσα από μια συντροφική, δημοκρατική και πολιτική συζήτηση και διαδικασία ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, εξοπλίζονται και σχεδιάζουν τη μάχιμη παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις πολύπλευρες μάχες του επόμενου διαστήματος.
Η Πολιτική Απόφαση της 5ης Συνδιάσκεψης θα δημοσιευθεί άμεσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και τα αποτελέσματα για την εκλογή των οργάνων του μετώπου.
Η συζήτηση του δυναμικού στις επιτροπές βάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην ίδια την πανελλαδική Συνδιάσκεψη, έδειξε ότι ο κόσμος της, όπως και συνολικά ο κόσμος του αγώνα, έχει αναβαθμισμένες απαιτήσεις. Αναζητά απαντήσεις από αντικαπιταλιστική σκοπιά στα ερωτήματα του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας. Μετά τον κύκλο συνελεύσεων με την συμμετοχή χιλιάδων παλιών αλλά και πάρα πολλών νέων μελών, και μετά την 5η Συνδιάσκεψη, με εξοπλισμό την πολιτική συζήτηση και τις ίδιες τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλείται να οργανώσει τον διάλογο και να προτάξει τις αναγκαίες τομές για τα μεγάλα ζητήματα του μαζικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για μια αντεπίθεση ανατροπής και κατάκτησης του πρωταγωνιστικού ρόλου της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς στο μεγάλο καθήκον της αντίστασης, για την πρόκληση ρηγμάτων, την κατάκτηση νικών και την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος της επαναστατικής προοπτικής της εποχής μας.