Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 11:19

“Φίλος μεν Πάνος, φιλτάτη δε η Νέα Δημοκρατία" (του Βαγγέλη Ντάκουλα)

Γράφει ο Βαγγέλης Ντάκουλας, εκπαιδευτικός, οικονομολόγος

(απάντηση στο άρθρο του Π. Λελοβίτη που δημοσιεύτηκε χθες στο atpreveza.gr , μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)

 

Γνώριζα ότι υπάρχει το (ατομικό) δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Με την συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να το επεκτείνει σε συλλογικό , αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στους κάτοικους της πρώην FYROM να αυτοπροσδιοριστούν συλλογικά σε Μακεδόνες, αλλα δεν γνώριζα ότι υπαρχει το δικαίωμα της επιβολής ετεροπροσδιορισμού.

Αυτό προσπαθούν οι «Αριστεροί» να κάνουν με τον όρο Νέο-Φιλελεύθερος, όρο αδόκιμο που σε καμιά περίπτωση δεν χρησιμοποίει η Νέα Δημοκρατία. Έχει τόση αξία όση το Νέοκομμουνιστής Νέοσοσιαλιστής κτλ Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κοινωνικά και οικονομικά φιλελεύθερο κόμμα, διότι το ένα δεν μπορεί να συνυπάρχει χωρίς το άλλο. Όμως έχει σαφές κοινωνικό πρόσωπο και νοιάζεται για κάθε παράμετρο που συντελεί στην κοινωνική ευημερία όπως το περιβάλλον.

Όλο το άρθρο επικεντρώνεται σε Φόβους, τρόμους , βάσανα και πόνους….. γενικόλογους, αόριστους, άτοπους.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι συγκεκριμένο. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει  ΕΔΩ

Εάν κάποια συγκεκριμένα μέτρα θεωρούν ότι εμπίπτουν στα «Αρκούντως τρομακτικά», «Ανάλγητα» και «Εκθεμελιωτικά» ευχαρίστως να τα αναλύσουμε, και να τους βγάλουμε από την πλάνη.

Είναι όμως προτιμότερο να απευθυνθούμε στον πολίτη και να του πούμε για ποιον λόγο να ψηφίσει εμάς και όχι για ποιον λόγο καταψηφίσει τον αντίπαλο.

Οι κακοί λύκοι, οι δράκοι με τις φωτιές ενάντια στα τζίνι, και τα φτωχά πλην τίμια παλικάρια είναι καλοί για τα παραμύθια αλλα όχι για την κοινωνία.

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμα της:

Είναι ελκυστική .

Σηματοδοτεί το μέλλον

Γοητεύει την κοινωνική πλειοψηφία διατηρώντας δικαιώματα και αυξάνοντας τις δυνατότητες της

Το πολιτικό της σχέδιο δεν φαντάζει απλά, αλλα είναι Η ΛΥΣΗ!!