Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 12:40

Εάλω ο Δήμος (του Νίκου Τζίμα)

Νίκος Τζίμας

Ενεργός Πολίτης

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλουν οι δημότες του Δήμου Πρέβεζας , για να μπορέσουν να αντιληφθούν το τι πραγματικά συμβαίνει στο “ Κυβερνείο ” της Ελευθερίου Βενιζέλου 1 και Μπαχούμη 2…..

Εμβρόντητοι όλοι παρακολουθούν το σήριαλ της Δημοτικής Αρχής , με τα εβδομαδιαία επεισόδια των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους , στο βωμό της επικαλούσας ψευδονομεκλατούρας για την ανάπτυξη της πόλης . Μια Δημοτική Αρχή που αγνοεί την ανταποδοτικότητα που πρέπει να έχουν τα έργα για την πόλη και τον ντόπιο κόσμο που πρέπει να δουλέψει , για να μπορέσει να ζήσει . Τον κόσμο που στην τελική , τους ψηφίζει και τους δίνει την ευκαιρία να φορούν τον μανδύα του Άρχοντα της πόλης και όχι το Κολονάκι και οι κάθετοι του . Η οικονομική επιτροπή του Δήμου , σε ρόλο dealer , διεκπεραιώνει την όλη “ δύσκολη “ δουλειά και διακομίζει όλο τον παραγόμενο πλούτο που θα καρπούταν τα πρεβεζάνικα νοικοκυριά , σε αθηναικά συμφέροντα , που μοναδικό σκοπό έχουν την μεγέθυνση του portofoglio τους , με ότι αυτό συνεπάγεται .

Από την αρχή , η νέα Δημοτική αρχή έδειξε ότι γυρίζει την πλάτη της στο έμψυχο δυναμικό της πόλης και βάζει πλοηγό της , τις Μ.Κ.Ε. και τις Ι.Κ.Ε. του Αθηνοκεντρικού κράτους . Υπόγειες διαδρομές , γυαλιστερά κουστούμια και καρφιτσωμένα χαμόγελα , συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα , που σαν αποτέλεσμα έχει αποκλειστικά και μόνο , την φτωχοποίηση των ανθρώπων της πόλης μας , ενώ αντίθετα , κυοφορεί την ενίσχυση των καταθέσεων των φίλα προσκείμενων ημετέρων , που διαβιούν στις μεγάλες λεωφόρους της πρωτεύουσας της χώρας .

Η πρώτη μεγάλη ανάθεση , που ευτυχώς κόπηκε στο παρά πέντε , ήταν η απευθείας ανάθεση για το έργο του Open Mall . Η δημοτική αρχή θεώρησε πρέπον το ποσό του 1.600.000 ευρώ που ήταν στην διαχείριση της για το πρόγραμμα , να το δώσει με απευθείας ανάθεση στην ΔΕΠΑΝ , μια ΜΚΕ με έδρα στην Αθήνα . Ένα ποσό για ένα έργο που έπρεπε από την αρχή να κατατμηθεί και να τύχει τοπικής χρήσης . Ευτυχώς , παράγοντες της πόλης , κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και ματαίωσαν την νουθεσία της οικονομικής επιτροπής για απευθείας ανάθεση , αλλά μέχρι και σήμερα , ο Δήμαρχος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι από τα υποσχεθέντα του για την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου , γεγονός αφενός που ανησυχεί τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις για την υλοποίηση του έργου και αφετέρου καταστρατηγεί την συμφωνία με τον έτερο εταίρο του έργου , το Επιμελητήριο που δείχνει να είναι έτοιμο . Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να διαφύγει της γνώσης όσων δεν το γνωρίζουν , ο Δήμαρχος Πρέβεζας , από τον δεύτερο μήνα της νέας δημοτικής αρχής , ενέγραψε στα μέλη της ΔΕΠΑΝ , τον Δήμο Πρέβεζας καθώς και το Λιμενικό Ταμείο , με ετήσια συνδρομή 6000 ευρώ και 1000 ευρώ αντιστοίχως . Μάλιστα για την καλή του πράξη , δηλαδή της εγγραφής του Δήμου Πρέβεζας , ως τον μοναδικό Δήμο από όλη την Ήπειρο στη λίστα των μελών αυτής της Μ.Κ.Ε , ανταμείφτηκε και έγινε μέλος του Δ.Σ. της . Έτσι γίνεται αντιληπτό , ότι οι απευθείας αναθέσεις προς την ΔΕΠΑΝ , θα γίνονται με υπογραφή του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και λήψη από το ΔΣ της Μ.Κ.Ε που είναι μέλος της ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος….

….δηλαδή Γιάννης πίνει…Γιάννης κερνάει…..

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Αθόρυβα και μεθοδικά , η δημοτική αρχή προχωρεί εβδομαδιαίως και σε κάποια απευθείας ανάθεση , μέσω του “ εργαλείου” της , την οικονομική επιτροπή του Δήμου , με “ μικροποσά” , χωρίς βέβαια να γίνεται αντιληπτό , αφού και τα δημοτικά συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη και επικρατεί γενικότερη ραστώνη . Έτσι το φως της δημοσιότητας , είδε η απευθείας ανάθεση στις 29/12/20 για την χωροθέτηση και την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Πρέβεζας . Ένα πέπλο μυστηρίου και μη σύννομων διαδικασιών επισκιάζει αυτή τη φορά την εν λόγω ανάθεση για την επικαιροποίηση του φακέλου , που όλως τυχαίως (!) έγινε με το ποσό των 24.800 ευρώ. Η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας , αγνοεί για δεύτερη φορά τις συστάσεις και την πρόταση των δύο εταιρειών που έχουν αδειοδοτήσει το 100% των υδατοδρομίων στην Ελλάδα , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αμείλικτα ερωτήματα που η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας πρέπει να απαντήσει . 1) Γιατί δεν έλαβε υπόψη του το ΔΛΤ την οικονομικότερη προσφορά ; 2) Αν έλεγξε την ανάδοχο εταιρεία ότι διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και αν ζήτησε επίσημα αποδεικτικά στοιχεία ότι μπορεί να προβεί στην υλοποίηση του έργου , γιατί την επαύριον , το υδατοδρόμιο Πρέβεζας θα πρέπει να ενταχθεί στο Εθνικό δίκτυο υδατοδρομίων και αν η λειτουργία του είναι λαθεμένη , θα μείνει εκτός δικτύου .

Ο χορός των απευθείας αναθέσεων καλά κρατεί…και στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πρέβεζας , για το έργο που αφορά το μέλλον αυτού του τόπου….τα παιδιά μας και τα αγέννητα παιδιά τους…με την συμβολή της οικονομικής επιτροπής και του Αντιδημάρχου Οικονομικών , προχωρήσανε στην απευθείας ανάθεση του έργου ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και σύναψη προγραμματικής σύμβασης , για μία ακόμη φορά με την Μ.Κ.Ε. ΔΕΠΑΝ . Για την ιστορία , όλα ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή , η οποία σπατάλησε έξι ολόκληρα χρόνια , χάνοντας δύο φορές χρήματα που είχαν εκπονηθεί για την μελέτη ( 2010 κ΄2012 ) και ξεκίνησε τις διαδικασίες το 2016 , μεταφέροντας τις αρμοδιότητες για την κτήση του οικοπέδου και την ανέγερση του σχολείου στην ΚΤΥΠ Α.Ε. Στις αρχές του 2020 , η νέα δημοτική αρχή , βλέποντας τις καθυστερήσεις , ήρθε σε επικοινωνία με την “ Κτιριακές Υποδομές A.E. “ που είχε αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης και την διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου , ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της μελέτης , είτε στο οικόπεδο «Κουμιώτη» στο Μύτικα , το οποίο είχε παραχωρηθεί με δωρεά στην εταιρεία , είτε στη δεύτερη εναλλακτική θέση , στα «Βλάχικα» , θέλοντας να εκμεταλλευτεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο από το “Πράσινο Ταμείο” . Η ΚΤΥΠ είχε τοποθετηθεί ότι ζήτημα χρηματοδότησης δεν υφίστατο . Ακόμη και η Περιφέρεια Ηπείρου με έγγραφο της , είχε κάνει την ΚΤΥΠ , δυνητικά δικαιούχο σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόσκληση προγράμματος ΕΣΠΑ που θα άνοιγε . Από όλες τις πλευρές , ήταν ξεκαθαρισμένο πως δυνατότητα χρηματοδότησης υπήρχε για την ανέγερση του σχολείου .Από την πλευρά της η ΚΤΥΠ , επεσήμανε εξάλλου , ότι χρόνια τώρα , συμπράττει και συνεπικουρεί για την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων . Στην συνέχεια , λίγο πριν κλείσει το 2020 , ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανοίγει κύκλο επαφών με το Υπουργείο Εσωτερικών και δρομολογεί την αλλαγή πλεύσης της Δημοτικής Αρχής , εμφανίζοντας την πρόθεση του να εντάξει την μελέτη του Νέου Μουσικού Σχολείου στο πρόγραμμα “ Αντώνης Τρίτσης “ συνολικού προϋπολογισμού 8.224.720 ευρώ και να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια μέσω ΚΤΥΠ . Ποια ; της ΚΤΥΠ που έχει φτιάξει όλα τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας . Έτσι παραμονή Χριστουγέννων του 2020 και ενώ όλος ό κόσμος ετοιμάζεται για τον εορτασμό της Γέννησης του Θεανθρώπου , ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών , φέρνουν άρον άρον στην οικονομική επιτροπή το θέμα προς ψήφιση . Όπερ και εγένετο….ομόφωνη η απόφαση , μετά από δέσμευση του Δημάρχου ότι εντός τριμήνου θα έχει ρητή δέσμευση από το ΥΠΕΣ ότι θα τύχει χρηματοδότησης η μελέτη ύψους 1.500.00 ευρώ . Οι μικροί “ θεάνθρωποι ” της Δημοτικής μας αρχής...ετοιμάζονται για το δικό τους θαύμα !... Αλήθεια…η αντιπολίτευση τι στάση κράτησε ; …Τύλιγε δωράκια ;

Φίλες και φίλοι

Το έργο ολοκληρώνεται και παίρνει σάρκα και οστά , όταν φέτος Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών , στις 11 Φεβρουαρίου , ολοκληρώνουν την καλά μεθοδευμένη υπόγεια διαδρομή που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα και παρουσιάζουν στην οικονομική επιτροπή , την πολυπόθητη σύμβαση για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας , με την Μ.Κ.Ε. ΔΕΠΑΝ . Υπήρξαν κάποιοι σχετικοί αλαλαγμοί από την αντιπολίτευση …αλλά τελικά η λευκή πετσέτα…έπεσε…οι μικροί “ θεάνρωποι ” της Δημοτικής μας αρχής , ολοκλήρωσαν μία ακόμη υπόγεια αποστολή τους…όταν όλη η Χώρα συνεργάζεται με την ΚΤΥΠ…εμείς στην Πρέβεζα…θέλουμε τα Chesterfield σαλόνια της Μ.Κ.Ε ΔΕΠΑΝ , με ότι συνεπάγεται …

....ο Γιάννης…πάλι πίνει…και ο Γιάννης…πάλι κερνάει…

Οι μικροί “ θεάνθρωποι “ όμως της Δημοτικής μας αρχής , στην ίδια προαναφερθείσα συνεδρίαση , ως γνήσιοι εκφραστές και ταγοί των αθηνοκεντρικών συμφερόντων , προχωρούν σε μία ακόμη απευθείας ανάθεση στην Μ.Κ.Ε. ΔΕΠΑΝ. Έτσι , προχωρούν και της δίνουν και το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Αρχαγγέλου , συνολικού προϋπολογισμού 2.380.000 ευρώ .

….ο Γιάννης…πάλι πίνει…και ο Γιάννης…πάλι κερνάει…

Επίσης , το ευάρεστο έργο των μικρών “ θεανθρώπων “ φτάνει μέχρι αυτή την ώρα που διαβάζετε τα γραφόμενα . Η νέα προγραμματική σύμβαση “ δωράκι ” προς την Μ.Κ.Ε. ΔΕΠΑΝ ετοιμάζεται και αφορά την πρόταση για το “ Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Πρέβεζας “ , συνολικού προϋπολογισμού 818.000 ευρώ .

….ο Γιάννης…πάλι πίνει…και ο Γιάννης…πάλι κερνάει…

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Κάνοντας πρόσθεση τα ευρώ που πηγαίνουν προς την Μ.Κ.Ε. ΔΕΠΑΝ από τον Δήμο Πρέβεζας , έχουμε… 8.224.720 ευρώ για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας , 2.380.000 ευρώ για τον βιολογικό του Αρχαγγέλου και 818.000 ευρώ για τον προσεισμικό έλεγχο , όλα μαζί μας βγάζουν σύνολο 11.422.720 ευρώ . Όταν η ΔΕΠΑΝ στην επίσημη ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο , αναφέρει ότι από το 2017 που συστήθηκε η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ε. μέχρι και σήμερα , με 120 Ο.Τ.Α. στο ενεργητικό των μελών της , με 1.125.258 ωφελούμενους πολίτες , έχει κάνει κύκλο δράσεων αυτών των Ο.Τ.Α. συνολικού προϋπολογισμού 9.804.763 ευρώ και ο Δήμος Πρέβεζας με ωφελούμενους μόλις 31.733 πολίτες και μέσα μόνο σε δύο μήνες της “ αναθέτει ” δράσεις ύψους 11.422.720 ευρώ…

…..αυτό…τι σημαίνει ;;;; …σημαίνει ότι ο Γιάννης…”μέθυσε” τελικά από το πολύ πιοτό…. …..και “κερνάει “ τους πάντες….

Όλο αυτό , δείχνει ένα ενορχηστρωμένο και πολύ καλά μεθοδευμένο σχέδιο από την νέα Δημοτική Αρχή . Εφάμιλλο δεν υπάρχει ανά το πανελλήνιο . Ομοιότητες θα συναντήσει μόνο κάποιος , που είναι θαυμαστής των σειρών της συνδρομητικής τηλεόρασης . Έτσι , φαίνεται η έμπνευση της δημοτικής μας αρχής , πηγάζει από την Ισπανική σειρά , La Casa de Papel . Εκεί βέβαια ο Professor με τον Berlin , σχεδιάζανε την τέλεια ληστεία…ενώ εδώ ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών αντίστοιχα , σχεδιάζανε την τέλεια « αφαίμαξη » του παραγόμενου πλούτου της πόλης . Βέβαια , με την σύμπραξη και την καθοδήγηση του Ο.Φ.Α υπεύθυνου Στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου ή αλλιώς Ελσίνκι…που η αγάπη του για τον τόπο , εκφράστηκε “ βγάζοντας “ το δελφίνι στο Ζάλογγο , στο έμβλημα του Δήμου για τις εορταστικές εκδηλώσεις , προμοτάροντας την ανυπαρξία του . Λες και είχαμε Ναυτική Εβδομάδα . Λένε βέβαια μεταξύ τους… …..” τι είχες Γιάννη μου…τι είχες πάντα…”

Κλείνοντας , να ευχηθώ σε όλους τους απανταχού Πρεβεζάνους τώρα που από αύριο θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση , να έχουμε την τύχη σε επόμενους εορτασμούς για την Εθνική Παλιγγενεσία , να εορτάσουμε με μια Δημοτική Αρχή που θα νοιάζεται επιτέλους πραγματικά για όλους τους δημότες και όχι για συγκεκριμένες τσέπες ημετέρων . Και φυσικά…το δις εξαμαρτειν…ισχύει για όλους μας .

Χρόνια μας πολλά λοιπόν…με την ευχή ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου , να σημάνει την ανάταση που προσδοκούμε όλοι μας για να μπορέσουμε να αξιωθούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας .

Υγεία και κάθε προκοπή για τον καθένα ξεχωριστά .

Χρόνια πολλά Ελλάδα !