Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 11:13

Δεν έχουμε μείωση του σωματικού λίπους;Tι κάνουμε λάθος (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Σε ένα πρόγραμμα διατροφής για την απώλεια των κιλών μας είναι σημαντικό να έχουμε μια ποιοτική απώλεια κιλών, δηλαδή την μείωση του πλεονάζοντος σωματικού μας λίπους.

Πολλές φορές στην πορεία της προσπάθειάς μας όμως παρατηρούμε μια στασιμότητα, η οποία αν συνεχίζει για αρκετό καιρό μας απογοητεύει και μας κουράζει ψυχολογικά.

Τί μπορεί να φταίει για αυτό ;

  • Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας θερμίδων

Η κατανόηση του θερμιδικού ισοζυγίου και το θερμιδικό έλλειμα είναι το πιο βασικό. Έτσι αν καταναλώνουμε πολύ παραπάνω θερμίδες από ό,τι καίμε είναι δύσκολο να έχουμε την απώλεια του σωματικού μας λίπους που επιθυμούμε.

Το "παιχνίδι" με τις θερμίδες που χρειαζόμαστε ώστε να επιτύχουμε τη σωστή αλλά και πάνω από όλα την υγιή απώλεια του σπλαχνικού μας λίπους θα ήταν καλό να την αναθέσουμε σε ένα διαιτολόγο διατροφολόγο, ο οποίος με ακρίβεια και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του οργανισμού μας, θα μας κατευθύνει σωστά για την υλοποίηση του στόχου μας.

  • Λανθασμένη επιλογή προπόνησης

Η διατροφή και η γυμναστική αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι η μία της άλλης. Αν παραμεληθεί η μία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην άλλη. Έτσι η επιλογή της κατάλληλης προπόνησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα και για τη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

Για τη σωστή και ομαλή επιλογή της προπόνησης μας θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν κατάλληλα καταρτισμένο γυμναστή που θα μας καθοδηγήσει σωστά ανάλογα με τη σωματική μας κατάσταση και αντοχή μας. Η ορμονική ισορροπία παίζει καθοριστικό ρόλο στην μείωση του περίσσιου σπλαχνικού λίπους.

Οι υπερβολές σε κάθε τι μπορεί να προκαλέσουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε !

Συμβουλευόμαστε τους κατάλληλα καταρτισμένους ειδικούς για να επιτύχουμε το στόχο μας διατηρώντας το σώμα μας υγιές !

 

bochti2 1