Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 23:35

Ο μνημονιόταυρος (Του Παντελή Τζίμα)

Πριν η Γραικία γίνει ισχυρή ζήτησε από τη θεά Ευρώπα ένα σύμβολο που να αποδεικνύει ότι αυτή και όχι η αδελφή της η Ψαροκώσταινα, έπρεπε να ανέβει στον θρόνο των ισχυρών. Η θεά Ευρώπα έστειλε ένα όμορφο χρωματιστό ευρωτάλαντο, ζητώντας από τη Γραικία να το θυσιάσει στον βωμό της Ανταγωνιστικότητας. Η Γραικία όμως αντίθετα θυσίασε την Ανταγωνιστικότητα στον βωμό του ευρωτάλαντου, ελπίζοντας ότι η Ευρώπα δεν θα το προσέξει.

Η Ευρώπα όμως κατάλαβε τι είχε γίνει, εξοργίστηκε, και έκανε τον άντρα της Γραικίας, τον Νεόπλουτο, να ερωτευτεί το ευρωτάλαντο. Ο άντρας μην μπορώντας να ικανοποιήσει το πάθος του πλήρως, ζήτησε βοήθεια από τον μηχανικό Τράπεζο. Αυτός κατασκεύασε έναν τρύπιο κουμπάρα, ομοίωμα παχιάς αγελάδας, ως σύμβολο ευημερίας. Το ευρώταλαντο ξεγελάστηκε, μπήκε μέσα στον κουμπαρά και ο Νεόπλουτος ζευγάρωσε μαζί του. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Μνημονιόταυρος!

Η Γραικία, μετά από χρησμό που πήρε από το Μαντείο των Βρυξελλών, ζήτησε από την ημίθεα Τρόικα να φτιάξει ένα κτίσμα, ώστε να κλειστεί μέσα ο Μνημονιόταυρος. Έτσι, αυτή κατασκεύασε τον αναπτυξιακό Λαβύρινθο.

Εν τω μεταξύ, ο γιος της Γραικίας ο Επιχειρηματίας πήρε μέρος σε δουλειές στα Αδήλωτα και απέσπασε πολλά ευρωτάλαντα, για τα οποία οι αντίπαλοί του Εργαζόμενοι τον ζήλεψαν και τον ξεμπρόστιασαν. Η Γραικία για να τιμωρήσει τους Εργαζόμενους κήρυξε πόλεμο, τον οποίο νίκησε. Σαν ποινή των Εργαζόμενων όρισε για 20 χρόνια οι μισοί νέοι Εργαζόμενοι και οι μισές νέες Εργαζόμενες να στέλνονται στον αναπτυξιακό Λαβύρινθο και να κατασπαράζονται από τον Μνημονιόταυρο.

Μην μπορώντας να ανεχτεί τη θυσία αυτή, ο Αρίστερος, γιος του βασιλιά των Εργαζομένων Κίνημα, αποφάσισε να είναι και αυτός ένας από τους νέους, με σκοπό να βρεθεί κοντά στον Μνημονιόταυρο και να τον σκοτώσει. Όταν έφτασε στον αναπτυξιακό Λαβύρινθο γνώρισε την κόρη της Γραικίας Καινοτομία, η οποία τον ερωτεύτηκε. Θέλοντας να τον βοηθήσει του έδωσε ένα κουβάρι κλωστή, τον Μίτο της Αυταπασχόλησης, και τον συμβούλεψε να δέσει την άκρη του στην είσοδο του αναπτυξιακού λαβύρινθου και να το ξετυλίγει, ώστε να μπορέσει έπειτα, αφού σκοτώσει τον Μνημονιόταυρο, να βρει την έξοδο.

Ο Αρίστερος πράγματι σκότωσε το τέρας του Μνημονιόταυρου με το σπαθί της Εξωστρέφειας και χρησιμοποιώντας τον Μίτο της Αυταπασχόλησης, κατάφερε να βγει από τον αναπτυξιακό Λαβύρινθο.

Και αναπτύχθηκαν αυτοί καλά και ‘μεις καλύτερα!

 

*Ο Παντελής Τζίμας είναι οικονομο... πλάστης (όπως του αρέσει να αυτοπροσδιορίζεται). Έχει καταγωγή από την Πρέβεζα – Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στο protagon.gr



Σχετικά Άρθρα