Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 12:52

Τα “μικρά περιφερειακά νοσοκομεία” όπως της Πρέβεζας και η μελέτη της “διαΝΕΟσις”...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στις 5 Ιουλίου στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) με τίτλο “Καμπανάκια κινδύνου” για το ρόλο των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας από τη συνέντευξη Μητσοτάκη...”, για τις αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στο ρόλο των “μικρών περιφερειακών νοσοκομείων”.

Λίγες ημέρες αργότερα σε έρευνά της η εφημερίδα “Τα Νέα” αποκάλυπτε ορισμένα από τα νοσοκομεία που θα συγχωνευτούν με παραδείγματα, ενώ στις σελίδες της εφημερίδας επισημαίνεται:

... Τις στρεβλώσεις του παρωχημένου (πλέον) συστήματος έχουν ξεκινήσει να αποτυπώνουν στην αναλυτική τους έκθεση - που θα αποτελέσει το θεμέλιο των επερχόμενων παρεμβάσεων, οι οποίες συνοψίζονται σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών αλλά και σε κατάργηση ή μετατροπή ρόλου συγκεκριμένων υγειονομικών μονάδων - τα μέλη ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για έμπειρα στελέχη με ενδελεχή γνώση του πολύπαθου τομέα της Υγείας - όπως οι καθηγητές Ιωάννης Ν. Υφαντόπουλος, Νίκος Πολύζος, Γιάννης Τούντας, Κυριάκος Σουλιώτης - που έχουν προειδοποιήσει κατά καιρούς για την επείγουσα ανάγκη ανασυγκρότησης”.

Οι παραπάνω επιστήμονες τον Φεβρουάριο του 2020 έχουν υπογράψει ολόκληρη μελέτη του οργανισμού ανάλυσης “διαΝΕΟσις” για το νέο ΕΣΥ και είναι ξεκάθαροι ως προς τις προτάσεις τους:

... Συγχωνεύσεις και αλλαγές χρήσης νοσοκομείων, ιδιαίτερα των μικρών, πρώην νομαρχιακών νοσοκομείων...”.

Παλαιότερα είχαμε αναφέρει στην αρθρογραφία μας ότι η μελέτη αυτή (δείτε τη ΕΔΩ), αποτελεί σχεδόν “Ευαγγέλιο” για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απομένει να δούμε αν την ασπάζεται και σε επίπεδο πολιτικής...