Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 16:38

Το «βασίλειο» της υποκρισίας και οι συμφωνίες!

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

 

Στο μυαλό μου είχα να αναπτύξω έναν συλλογισμό για το τι είναι είδηση και που ξεκινά το κουτσομπολιό και η «σκύλευση» προσώπων, έστω κι αν είναι ένοχοι 100%.

Παρ' όλα αυτά μία λίστα του Υπουργείου Οικονομικών, φανερώνει πως το «βασίλειο» της υποκρισίας στο οποίο ζούμε, «ζει» και μακροημερεύει.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Μάρτιο συνεχίστηκε, με πιο εντατικό ρυθμό, η διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Η πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τους στόχους του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και το αυστηρό πλαίσιο που έχει τεθεί στα υπογραφέντα Μνημόνια με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Το Υπουργείο Οικονομικών, από την έναρξη της διαδικασίας, τέλος Δεκεμβρίου του 2012, μέχρι σήμερα, τέλος Μαρτίου του 2013, έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,2 δισ. Ευρώ». Μέχρι εδώ νομίζεις ότι η χώρα «σαρώνει» και ότι αυτό που βλέπουμε όλοι γύρω μας είναι μια παραίσθηση διψασμένων που ψάχνουν την όασή τους στην έρημο.

Ακολουθεί λοιπόν η λίστα του Υπουργείου, στην οποία πλάι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, υπάρχει η εξής φράση: «Ελληνική συμμετοχή σε έργα υποδομής του ΝΑΤΟ (7,30 εκατομμύρια ευρώ)».

Δηλαδή σε μία Ελλάδα που σύμφωνα με τα λεγόμενα των κυβερνούντων, της Τρόικα και του ΔΝΤ, δεν έχει... μία, «περισσεύουν» 7,3 εκατομμύρια ευρώ για ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!

Αν δεν είναι αυτό παράνοια και κοροϊδία, τότε τι είναι;

Θα μου πείτε: «Μα είναι στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών». Και θα σας απαντήσω, πως οι καλοί μας οι σύμμαχοι δεν μπορούν να κάνουν λίγο σκόντο να δώσουμε αυτά τα χρήματα σε υποδομές για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια;

Το... παραμύθι δυστυχώς δε θα έχει αίσιο τέλος. Απλά μια παρένθεση και σύντομα θα επανέρθουμε στα της Πρεβέζης...

 

 

Σχετικά Άρθρα