Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 12:08

Δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί – Ένα “διαμάντι” που χρήζει προσοχής από το Δήμο Πρέβεζας...

Στις 15 Ιουλίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε την υποβολή αίτησης για την ένταξη των Παιδικών Σταθμών και λοιπών δομών του Δήμου Πρέβεζας στην από 12-7-2022 ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε στο πλαίσιο της δράσης: “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης περιόδου 2022-2023”».

Πρόκειται ουσιαστικά για τα voucher που δικαιούνται οι οικογένειες για τα βρέφη ή τα νήπια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω απόσπασμα της εισήγησης εκτός από τους 5 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που είναι δεδομένο πως θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα γίνει -επιτέλους- μία προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα ο παιδικός σταθμός του Ωρωπού (δεν είχε ενταχθεί), ο Δ' Βρεφικός Σταθμός στην οδό Επτανήσου, ο οποίος πέρυσι δεν λειτούργησε και ο βρεφικός σταθμός του Νεοχωρίου, ο οποίος επίσης πέρυσι δε λειτούργησε παρά τα “μεγάλα πολιτικά λόγια” του Δημάρχου Πρέβεζας.

Δείτε αναλυτικά:

domes1

domes2

mnm

Από προσωπική εμπειρία φέτος, από τον Ε' Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Πρέβεζας (προφανώς και στις άλλες δομές τα πράγματα είναι εξίσου καλά), σε μία πολύ καλή εγκατάσταση για να υποδεχθεί βρέφη και νήπια, μπορώ να βεβαιώσω ότι το κομμάτι των δημοτικών παιδικών σταθμών αποτελεί ένα “διαμάντι” για το Δήμο Πρέβεζας που χρήζει μεγάλης προσοχής.

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι υψηλού επιπέδου με καταρτισμένο προσωπικό, με τους δημότες Πρέβεζας να εμπιστεύονται τα παιδιά τους, σε ηλικίες που χρειάζονται μεγάλη προσοχή και φροντίδα.

288221268 368781412017811 8453086046104299250 n

Από την προσωπική μου εμπειρία ως γονιός διαπίστωσα ότι χρησιμοποιήθηκε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στα παιδιά για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, πραγματοποιήθηκε μία γιορτή τον Ιούνιο έπειτα από σημαντική δουλειά που έκαναν τα παιδιά μαζί με τους υπαλλήλους του σταθμού, ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν φιλοτεχνήσει το χώρο, δημιουργώντας ένα όμορφο σκηνικό.

Όλα τα παραπάνω έχουν βέβαια και πολιτικές και αυτοδιοικητικές προεκτάσεις.

Απαιτείται από τη δημοτική αρχή μία τεχνοκρατική αντίληψη, ώστε να μην παρατηρηθεί το περσινό φαινόμενο -λόγω των χειρισμών της- να λειτουργούν λιγότερες δομές από αυτές που απαιτούνται και παράλληλα να αναβαθμιστούν οι δομές, με προσεκτική επιλογή χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία σε άλλους Δήμους χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια.

Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες ασφαλώς και έχουν χρησιμότητα στην καθημερινότητα των δημοτών και τη δική τους σπουδαιότητα, ωστόσο οι δημοτικοί σταθμοί “κρύβουν” μία μεγαλύτερη ευαισθησία, όπως και να το κάνουμε.

 

Π.Τ.

 

Διαβάστηκε 3101 φορές