Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 09:33

Στις 23 Ιανουαρίου 1973 «σβήνει» ο Αλέξανδρος Ωνάσης

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, γιος του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού, τραυματίστηκε θανάσιμα σε αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη αμέσως μετά την απογείωση μέσα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (Αθήνα) και που πιθανολογήθηκε με βάσιμα στοιχεία ως εγκληματική πράξη.

Παραμένοντας «κλινικά νεκρός», ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, οι γιατροί αφαίρεσαν στις 23 Ιανουαρίου του 1973 τη μηχανική υποστήριξη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Ετάφη στο Σκορπιό, όπου αργότερα ετάφη και ο πατέρας του Αριστοτέλης, καθώς και η αδερφή του Χριστίνα.

 

1368 - Ο Τσου Γιουαντσάνγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Χονγκγού, ξεκινώντας τη Δυναστεία Μινγκ που κυβέρνησε την Κίνα για τρεις αιώνες.

 

1719 - Δημιουργία του κρατιδίου του Λιχτενστάιν, στο εσωτερικό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

 

1822 - Στα Ακόνια Ρεθύμνου Κρήτες επαναστάτες νικούν τις Οθωμανικές δυνάμεις της περιοχής.

 

1878 - Ο ελληνικός στρατός, που είχε εισβάλλει στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία δυο μέρες νωρίτερα, υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου απελευθερώνει τη πόλη του Δομοκού.

 

1956 - Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι Κύπριοι μαθητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

 

1992 - Αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα τρία μέλη του πληρώματος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα