Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 12:17

Η υπόθεση “Cisco” στο Δήμο Πρέβεζας δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου...

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου του Δήμου, πως προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, για τη δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy, η οποία και θα λειτουργήσει τον Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας (δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του Δημάρχου).

Η συμφωνία αυτή όσο χρήσιμη κι αν είναι πρακτικά, και όσο ωφέλιμη επικοινωνιακά για τον ίδιο το Δήμαρχο Πρέβεζας, εγείρει σημαντικά πολιτικά ζητήματα για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

IMG 1376

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το βράδυ της Δευτέρας, ο σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης τόνισε:

“Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο πρόσφατα ότι υπογράψατε μία σύμβαση για Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy στο Δήμο μας. Προφανώς δε θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι αρνητικό. Διαβάζουμε ότι έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο γύρω από αυτά. Θα λειτουργήσετε το πρώτο τμήμα για να ξεκινήσει ο Δήμος Πρέβεζας να καλύπτει το ψηφιακό χάσμα. Μιλάτε για ένα πολυετές σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου, ως προς ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει.΄Εμείς δεν έχουμε πληροφορηθεί τέτοια πράγματα εδώ πέρα, δεν έχουμε συζητήσει τίποτα, θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε. Δε θα συζητήσω για πρακτικά ζητήματα. Πως θα χρηματοδοτηθεί, ποιοι θα συμμετάσχουν , τα κριτήρια των συμμετεχόντων κ.α.”.

IMG 1402

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απάντησε σχετικά:

Ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή την ακαδημία ειδικά σε άνεργους. Θα γίνει αξιολόγηση. Θα δούμε πως θα γίνει η επιλογή, αλλά τα 15 άτομα που θα μπούνε έχουμε πει να πιστοποιηθούν και όχι να πάνε μόνο για τις γνώσεις. Θα είναι δωρεάν η πρώτη φορά. Το πιστοποιητικό της Cisco βοηθάει στο να βρει κάποιος κάποια δουλειά στις μεγάλες πόλεις ή σε κάποιες εταιρείες. Από τη στιγμή που έχει γίνει η πρώτη κουβέντα γιατί να μη το ξεκινήσουμε. Με έχουν πάρει πολλά τηλέφωνα και ενδιαφέρονται. Ακούστηκαν κάποιοι Δήμοι σε κάποιες μεγάλες εταιρείες. Μπορούμε να προσθέσουμε άλλα ψηφιακά δεδομένα. Το έχουν κάνει σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Σε μια επόμενη συνεδρίαση θα το φέρουμε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τα ψηφιακά δεδομένα στο Δήμο μας. Για το wi-fi ολοκληρώνεται η διαδικασία και θα επεκταθεί σε Ωρωπό, Λούρο, Κανάλι κ.α. Οι γραμμές στην περιοχή μας δεν “τρέχουν” όπως θα έπρεπε. Όσο σημαντικό είναι το internet για την πόλη της Πρέβεζας, άλλο τόσο σημαντικό είναι και για τα χωριά. Ήδη έχουμε ξεκινήσει όλες τις ενέργειες και για το Open Mall”.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως κανείς δεν αμφιβάλει για την ποιότητα και τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος. Όμως:

-Νομιμοποιείται πολιτικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας να προχωρεί σε συμφωνίες με ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να υπάρχει έστω μία γνωμοδότηση κάποιας από τις επιτροπές του Δήμου;

-Νομιμοποιείται να μην "ψάχνει την αγορά" για να δει ποια θα είναι τα μεγαλύτερα δυνατά θετικά σημεία για το Δήμο;

-Νομιμοποιείται πολιτικά ένας Δήμαρχος να κάνει τον... dealer για ιδιωτικούς οργανισμούς με έδρα το... Κολωνάκι και να το ανακοινώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο;

-Έρχεται το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας προ τετελεσμένων σε σημαντικά ζητήματα και ακυρώνεται η λειτουργία του την ώρα που ο Δήμαρχος ουσιαστικά δεν έχει ούτε καν πλειοψηφία συμβούλων σε αυτό;

-Η όποια χρηματοδότησή του θα επιβαρύνει ή όχι το Δήμο;

-Σε ποιες εγκαταστάσεις θα γίνουν τα μαθήματα;

-Η επιλογή με ποια κριτήρια θα γίνει, γιατί όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Δήμαρχος ήδη δέχεται τηλέφωνα από ενδιαφερομένους;

Επίσης μαθαίνουμε ότι “... η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία πρώτη δράση στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης...”.

  • Ακόμη περιμένουμε να δούμε το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πρέβεζας...
  • Ακόμη περιμένουμε να δούμε το πολυετές στρατηγικό σχέδιο ψηφιακής ανάπτυξης στο Δήμο Πρέβεζας...
  • Μα γιατί η δημοτική αρχή κρατά “κρυφά” τα σχέδιά της; Τόσο δύσκολο είναι πια να τα παρουσιάσει;

Εκτός κι αν απλώς αραδιάζονται σοβαροί ορισμοί στα... κουτουρού, μήπως και “τσιμπήσει” κάποιος...

Ευχής έργων θα ήταν να γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μία αναλυτική παρουσίαση όλων αυτών. Πέρασαν μήνες όμως κι ακόμη τίποτα... Και συνήθως τέτοιου είδους παρουσιάσεις είναι από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία δημοτική αρχή όταν αναλαμβάνει. Έστω και κωδικοποιημένα, χωρίς πολλές λεπτομέρειες...

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας αναφέρει:

 

Η πρώτη Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy www.netacad.com είναι πλέον γεγονός και θα λειτουργήσει τον επόμενο Φεβρουάριο στο Δήμο Πρέβεζας κατόπιν της σχετικής συμφωνίας τoυ Δήμου Πρέβεζας με την εταιρεία CISCO και τον πιστοποιημένο από την εταιρεία επιβλέποντα επιστημονικό φορέα του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG.

Η συμφωνία για την υλοποίηση ενός κλιμακωτά αναπτυσσόμενου πλάνου της ανάπτυξης εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψηφιακών δεξιοτήτων της Cisco Networking Academy με την εκκίνηση δύο τμημάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020, έλαβε χώρα τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της CISCO στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής αλλά και των Project Managers του προγράμματος από κάθε πλευρά.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στη συνάντηση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τον ειδικό συνεργάτη του Επικοινωνίας & Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και Project Manager του εν λόγω προγράμματος κ. Δημήτριο Γερογιάννη, από την εταιρεία CISCO o Regional Sales Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας κ. Νικόλαος Μποτίνης, ο Senior Account Manager Δημοσίου Τομέα κ. Νικόλαος Λαμπρογεώργος και η κα Έλενα Πρασσσάκη Marketing & Communications Manager και Cisco Networking Academy Manager Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και τέλος από το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG το οποίο και αποτελεί τον πιστοποιημένο επιστημονικό επιβλέποντα φορέα εκπαιδευτικής και τεχνικής υποστήριξης στο πρόγραμμα της Cisco Networking Academy, η Γενική Διευθύντρια κα Πόπη Νοτιά και ο Υπεύθυνος Τεχνολογίας & Τεχνικής Εκπαίδευσης ο οποίος και θα είναι ο επιστημονικός και τεχνολογικός επιβλέπων στο πρόγραμμα κ. Δημήτριος Τσαούσογλου.H συμφωνία της εκκίνησης της λειτουργίας της πρώτης Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Ήπειρο Cisco Networking Academy, από το Δήμο Πρέβεζας για την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος αλλά και την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων στο Δήμο και την Ήπειρο ευρύτερα, αποτελεί μία πρώτη δράση στο πλαίσιο της έναρξης ενός πολυετούς στρατηγικού σχεδίου ψηφιακής ανάπτυξης του Δήμου ως προς την εξέλιξη σε SMART CITY αλλά και ως προπομπό στην εκκίνηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οποία η ταλαντούχα νέα γενιά θα κληθεί να πρωτοστατήσει και να επιτύχει όπως άλλωστε της αξίζει στο έξυπνο ψηφιακό μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.netacad.com .

Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας κατόπιν της συμφωνίας με τη CISCO και της επιστημονικής και εκπαιδευτικής υποστήριξης του πιστοποιημένου Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος SCG, θα λειτουργήσει με ένα πρώτο τμήμα δωρεάν εκπαίδευσης, συμμετοχής στις εξετάσεις και απόκτησης του περιζήτητου από τη ψηφιακή αγορά πτυχίου CISCO Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA 15 ατόμων, τα οποία θα επιλεγούν βάση εκπαιδευτικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων από ειδική επιτροπή και θα αποκτήσουν το CCNA μετά από μία εκπαίδευση 200 ωρών. Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει την Άνοιξη και δεύτερο τμήμα 15 ατόμων για την απόκτηση του CCNA καθώς και θα υπάρξει σταδιακή ανάπτυξη λειτουργίας τμημάτων και άλλων ψηφιακών δεξιοτήτων είτε δωρεάν είτε χαμηλού κόστους συμμετοχής για την κάλυψη των αναγκών κάθε κοινωνικής, εκπαιδευτικής και ηλικιακής ομάδας των Δημοτών όπως αυτά ανακοινωθούν στο www.dimosprevezas.gr

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε τη CISCO και το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος SCG τονίζοντας ότι αυτή η δράση αποτελεί μία δυναμική απάντηση στην καρδιά του προβλήματος της ανεργίας, και ιδιαίτερα των νέων μας με όραμα και όρεξη για εκπαίδευση και ανάπτυξη στην επαγγελματική τους ανέλιξη.
Η Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σπάζοντας τα στενά όρια της απόλυτης εξειδίκευσης (διότι δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η σε βάθος γνώση πληροφορικής για τον εκπαιδευόμενο), αλλά και της παθητικής ανούσιας επιδοματικής πολιτικής που απλά συντηρεί εξαρτώμενους ανέργους. Με το πρόγραμμα ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα προς τη νέα ψηφιακή εποχή στο Δήμο μας ο οποίος σκοπεύει και έχει ως στρατηγική και στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα της κάλυψης του ψηφιακού χάσματος είτε ως Δημοτική Αρχή είτε ως μία έξυπνη κοινωνία δημοτών και πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε με την πεποίθηση ότι ευελπιστούμε να προσφέρουμε με τα προγράμματα όχι μόνο το κλειδί μίας νέας προοπτικής αλλά συνάμα και το αντικλείδι των δεσμών του επαγγελματικού αυτοπεριορισμού και του πλέον απαγορευτικού φαινομένου του ψηφιακού αποκλεισμού για την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή είσοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της αναλυτικής παρουσίασης της Ακαδημίας από τους υπεύθυνους του προγράμματος και θα δημοσιευθεί το κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους προς απόκτηση του πτυχίου Πιστοποίησης Τεχνικού και Διαχειριστή Δικτύων CCNA της Ακαδημίας Ψηφιακών Δεξιοτήτων Cisco Networking Academy του Δήμου Πρέβεζας”.

 

 

  1. ΡΟΗ-ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

title1 -- Διαβάστε επίσης... --

Κοινωνία

04 Μαϊος 2024
Το έθιμο με το σπάσιμο των πήλινων δοχείων (μπότια) με αφορμή την πρώτη Ανάσταση, αναβίωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα πλακόστρωτα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.
03 Μαϊος 2024
Μέσα σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και ευλάβειας και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η περιφορά του επιταφίου σε όλες τις ενορίες της Πρέβεζας. ...
03 Μαϊος 2024
Την δυσαρέσκεια τους στους εκπροσώπους των συλλόγων των απανταχού Κρυοπηγητών εξέφρασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αναφορικά με τη διαδικασία τέλεσης ...
03 Μαϊος 2024
Τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Μ. Παρασκευής στην Κρυοπηγή Πρέβεζας, το ετήσιο μνημόσυνο για τους 23 Κρυοπηγήτες, που στις 14 ...
03 Μαϊος 2024
  Οπως κάθε χρόνο με επίκεντρο το Σαϊτάν Παζάρ, το Ναό του Αγίου Χαραλάμπους αλλά και κάθε γωνιά του Ιστορικού Κέντρου θα αναβιώσει το έθιμο ...

Αθλητισμός

23 Απριλίου 2024
Την 3η θέση στα 400 μέτρα εμπόδια κατέκτησε η Κυριακή Τσαούση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου 2024. Η αθλήτρια του Δημήτρη Γεωργοπέτρη
22 Απριλίου 2024
Στα πλαίσια του διασυλλογικού πρωταθλήματος Κ16, που έγινε στα Γιάννενα τις 20/4/24 η Χαρά Γέρου σημείωσε τη 5η καλύτερη επίδοση της τελευταίας ...
15 Απριλίου 2024
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Πρέβεζας-Λευκάδας απέστειλε την παρακάτω συγχαρητήρια ανακοίνωση: Θερμά συγχαρητήρια !!!!στους συλλόγους ...
12 Απριλίου 2024
Στο δημοτικό στάδιο “Αθανασία Τσουμελέκα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας ανάμεσα στον Ερμή ...
03 Απριλίου 2024
Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων(Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ...

Πολιτισμός

25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!
25 Απριλίου 2024
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η Πρέβεζα στα Οθωμανικά αρχεία», συνδιοργανώνει το Ίδρυμα Ακτία Νικόπολις και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας την ...
24 Απριλίου 2024
Ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνει Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 π.μ στην Πλατεία ...
25 Απριλίου 2024
  Κρατήσεις στο : 2682089789, 6909963253 ή με μήνυμα στην σελίδα του Diem στο Instagram και στο Facebook!

Στήλες

06 Ιουλίου 2012
Αραβικές δυνάμεις υπό τον Λόρενς της Αραβίας και τον βεδουίνο Αούντα Ιμπού Ταγί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Άκαμπα από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 6 Ιουλίου 1917, κατά τη διάρκεια της αραβικής
26 Ιουνίου 2012
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας απορρίπτει τις διακηρύξεις ανεξαρτησίας της Σλοβενίας και της Κροατίας. Αρχίζει ο Πόλεμος των Δέκα ...
21 Ιουνίου 2012
Σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδας ξεσπά στις ΗΠΑ, με συλλήψεις σε διάφορες πόλεις της Αμερικής, για παράνομες καταθέσεις 700 εκατομμυρίων ...
19 Ιουνίου 2012
Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου, στις 19 Ιουνίου 1913. Η μάχη ξεκίνησε ...
16 Ιουνίου 2012
Παρουσία στενών συγγενών, λίγων φίλων και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς επικήδειους λόγους, κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Παιανίας στις 16 ...